Bøger / faglitteratur / billedværker

Peter Olesens København


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2012

af

af

Søren Møller

d. 7. sep. 2012

For turister og andre der vil gå på opdagelse i København, og arkitektur- og historieinteresserede læsere.

Forfatteren har boet i København i 40 år og skrevet 22 bøger om byen. I den nye bog prøver han at få et overblik over, hvad der er sket i bybilledet i denne tid. Hvad er lykkedes, og hvordan kan fremtiden blive. Her er kapitler om renoveringer, åbning af lukkede bydele, havnen, udendørsliv, facadekultur og grøn by. Temaerne eksemplificeres med en lang række af konkrete steder som Holmen, Frihavnen, Refshaleøen, Kødbyerne, Carlsberg, Ørestaden, Sluseholmen, Diamanten, Skuespilhuset, Christianshavns Kanal, Nyhavn og mange andre store og små lokaliteter. I fremstillingen bringes mange oplysninger, og den er nem at forstå og vækker interesse for ture i byen. Illustreret med mange store flotte farvefotos af gadepartier, enkelthuse og bygningsdetaljer. Til sidst er der 12 gamle fotos med eksempler på forretningsinteriører, som i dag helt er historie, selv om de kun er ca. 40 år gamle.

I emnet og i fortællestil og illustrering ligner bogen mange andre af forfatterens bøger, men der er mange nye steder og detaljer.

En nemt læselig og rigt illustreret fremstilling af udviklingen i hovedstadens gademiljøer gennem de sidste 40 år. Kan bl.a. bruges som inspiration til udflugter for københavnere og turister.


Kristeligt dagblad

d. 20. feb. 2013

af

af

Helle Sahl Madsen

d. 20. feb. 2013


By og land

2012, nr. 97

af

af

Allan Tønnesen

2012, nr. 97


Arkitekten

Årg. 115, nr. 5 (2013)

af

af

LN

Årg. 115, nr. 5 (2013)