Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Peter Pedal på himmelfart


Beskrivelse


Da aben Peter forsøger at skrive et brev kommer han ud for en række begivenheder og sendes til sidst ud i verdensrummet som den første rumabe.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Erik Godske

d. 19. dec. 2018

I den tredie Peter Pedal-bog bliver den lille nysgerrige abe som sædvanlig skyld i, at hans omgivelser kommer til at se lidt anderledes ud end de plejer. Bogen er oversat til et sprog, som børn umiddelbart synes om og forstår, de store bogstaver er en hjælp ved selvlæsningen, og tegningerne er tydelige og detaljerede nok til at beskæftige børnene i lang tid. Til oplæsning fra ca. 4 år, selvlæsning fra 8-9 år (3. skoleår).


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Karen Simonsen

d. 19. dec. 2018

4. del af Peter Pedal er oversat fra amerikansk. I forhold til den engelske udgave, jeg har haft til sammenligning, er den danske oversættelse ret fri. Den kære Peter vil skrive et brev, fylder blæk på pennen ved hjælp af en tragt, spilder det hele, vil fjerne blækpletterne og gør ondt værre. Historien udvikler sig på sædvanlig vis og slutter med at Peter bliver sendt op i en rumkabine, kommer lykkeligt ned igen og får en medalje. Dette sidste virker lidt umotiveret, og i det hele taget er noget af det umiddelbare ved at gå tabt. Men da børnene jo stadig elsker Peter Pedal lige højt, bøjer jeg mig og anbefaler.


Berlingske tidende

d. 30. aug. 1986

af

af

Kirsten Holst

d. 30. aug. 1986