Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Peter Pedals alfabetbog


Beskrivelse


Billedbog. En sjov ordbog, hvor den nysgerrige Peter Pedal går på opdagelse i alfabetets og bogstavernes verden. Billeder og begreber hjælper ham på vej i sprogets verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2009

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 22. sep. 2009

Bogen henvender sig til børn fra 3 år, men særligt til børn der lige er begyndt at lære at læse. Med den kendte Peter Pedal i hovedrollen kræver bogen ikke nogen særlig formidlingsindsats.

Peter Pedal er på banen i denne bog om alfabetet. Der er lagt op til, at barnet skal lære bogstaverne, samt nogle ord og begreber. Det hele er arrangeret meget traditionelt ved hjælp af billeder og korte tekster, der kobler bogstaverne til ord og sætter dem ind i en sammenhæng. Bogen introduceres med en kort historie om, hvordan Peter Pedal får alfabetbogen i fødselsdagsgave og viser, hvordan den kan bruges. Herefter introduceres de enkelte bogstaver, og bogen afsluttes med nogle sider om begreber, fx kalender, forholdsord og modsætninger. Peter Pedal og hans ven med den gule hat optræder i utallige sammenhænge, og hvis man kigger efter, kan man genkende nogle situationer fra de mange bøger i Peter Pedal-universet. Illustrationerne er helt efter bøgerne med tydelige farvekridttegninger i klare farver. En flot bog, men uden de store overraskelser.

Der findes et væld af alfabetbøger fx Halfdan Rasmussens klassiske rim og remse-ABC eller Bodil Carstensens Min første bogstavbog, der overvejende er ordløs.

En flot, farverig og forudsigelig alfabetbog med den nysgerrige Peter Pedal i hovedrollen.