Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pigen fra Knark


Beskrivelse


Fantasy. Sammen med sin nye ven Pirmin, der også kan læse skygger, bekriger Jovia den onde fyrst Corpus, der samler onde skygger omkring sig. Han får heksen Zama til at stjæle skyggerne. Jovia og Pirmin må stjæle dem tilbage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 12. nov. 2015

Pigen Jovia er skyggelæser. Hun kan se noget, som ingen andre kan se, nemlig det onde i alle mennesker: ondskabens skygge. Den evne er ubehagelig at have, og den kan bruges både i det godes og i det ondes tjeneste. Fantasy for de 8-11-årige.

De tre første bind af ny fantasy-serie i stift bind. Fortællingen foregår i et middelalder-miljø, og handler om kampen mod en ond fyrste, som er ved at samle alle onde kræfter omkring sig. Man lærer flere og flere personer at kende undervejs, så man behøver ikke lære alle at kende på én gang. Forfatteren er kendt for flere andre fantasyhistorier. Sværhedsgraden er lix 16-17 og bøgerne er fulde af billeder.

Bragende flot start på ny, let fantasy-serie. Stærke figurer, som udvikler sig og kommer til at stå tydeligt for læseren med deres gode og svage sider. Plottet kan minde lidt om både "Skammer-serien" og Brødrene Løvehjerte (Ved Kina Bodenhoff), men historien har alligevel sin helt egen tone. Historien hører til blandt de bedste indenfor for let fantasy. Billederne støtter historien super godt - de er fulde af kraft og fantasi og virker næsten levende.

Serien her har nok hentet en del inspiration fra Lene Kaaberbøls kendte "Skammer-bøger", men står alligevel skarpt tilbage med sit eget univers og sin egen stil. Fortællestilen genkendes fra forfatterens tidligere "Jonas-bøger" og "Drømmekrigerne".