Bøger / skønlitteratur til børn / dramatik

Pigen i skabet og to andre gys for børn


Beskrivelse


Galgetræet: En gruppe veninder bliver udfordret ved at sidde under et træ på kirkegården, hvor tre piger engang blev hængt. 10 roller (10 piger). 3 scener/locations. Varighed: Ca. 35 min.
De døde er altid sultne: Kan man genopvække sin døde bror? Det forsøger William og hans venner på. 6 roller (4 drenge, 2 piger). 3 scener/locations. Varighed: Ca. 35 min.
Pigen i skabet: På Amalies ny værelse står et gammelt skab, hvor der bor en ensom spøgelsespige. Hun vil gøre alt for at få en ny ven, så det bliver ret besværligt for Amalie. 6 roller (2 drenge, 4 piger). 1 scene/location. Varighed: Ca. 35 min.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 3. juni 2015

Bogen indeholder tre små gysere i dramaform. Varigheden pr. forestilling er beregnet til 35 minutter. Der er 6-10 roller pr forestilling. Til elever fra 5. klasse.

"Galgetræet" handler om to pigegrupper i en klasse, hvor der hersker et hierarki mellem pigerne - og om Ester, der ikke er med i nogen af grupperne. Lederen af den ene gruppe, Mille, udfordrer tre andre piger. De tre piger tager imod udfordringen at sidde under Galgetræet på kirkegården. Ester bliver den, der advarer pigerne. Der går en historie om, at tre piger blev hængt i træet, og nu går de igen. Tre spøgelsespiger kalder om natten pigerne til sig. "De døde er altid sultne" drejer sig om døden, og om hvorvidt man kan genopstå. William har netop mistet sin bror, og fire drenge har held til at genopvække ham. Men det skulle de aldrig have gjort. I "Pigen i skabet" møder man Amalie, der lige er flyttet og har overtaget et klædeskab, hvor der bor en yderst krævende men ensom spøgelsespige. Hun opfører sig mere og mere strid overfor Amalie, så skabet til sidst bliver foreslået brændt. Der er både drenge og pigeroller i de tre stykker, som kan opføres af elever fra 11 år.

At indholdet er små gysere, og rolleliste og omfanget af replikker er overkommelige, vil passe fint til målgruppen på mellemtrinnet.

Forestillingen Dracula kan ligeledes anbefales.Informationer og udgaver