Bøger / faglitteratur / rejseførere

Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela


Beskrivelse


Håndbog der er tænkt som en hjælp til den praktiske del af vandringen ad Jakobsvejen mod Santiago de Compostela. Hovedafsnittet er de enkelte dagsmarcher med beskrivelser af de byer man passerer, samt praktiske oplysninger om overnatning m.m.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2014

af

af

Per Månson

d. 14. apr. 2014

For de mange danskere, der i stigende grad går den berømteste pilgrimsvej i Nordspanien.

Tarp tog initiativ til og var medstifter af foreningen Danske Santiagopilgrimme i 1999 og var formand indtil 2008. I 2005 udgav han første udgave af denne pilgrimsbibel, der nu kommer i en 4. og ændret udgave. Det er stadig en meget grundig guide med forslag til overkommelige dagsruter og overnatningssteder, faktuelle oplysninger om jakobslegenden og pilgrimsvejens historie. Ruten er delt op i den aragoniske vej, den franske vej og Finisterre-vejen mens den meget lidt benyttede franske strækning fra Oleron til Somport er udeladt i denne udgave. I forhold til 3. udgave er der en række faktuelle rettelser: ændringer som følge af omlægninger. Blandt andet er Finisterre-afsnittet stort set nyskrevet. Ifølge forfatteren er der omkring 1000 rettelser og sidetallet er også øget med få sider. Tidligere udgaver kan stadig benyttes, men til et projekt som en fuld Camino-vandring vil de fleste nok foretrække opdaterede oplysninger.

Der er skrevet en del bøger om pilgrimsruten også på dansk, men denne er den, der kommer en guide nærmest, hvor andre meget er personlige refleksioner.

En god opdatering af den bedste guide på markedet til den meget populære pilgrimsrute.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2005

af

af

Torben Wendelboe

d. 21. juni 2005

Henrik Tarp har tidl. skrevet et par gode Skarv-guider om Spanien; han er gymnasielærer, medlem af foreningen Danske Santiagopilgrimme og har selv vandret vejen. Han fortæller inledningsvis om Jakobslegenden, pilgrimstraditionen og om Santiago-katedralen. Dertil kommer meget jordnære råd om rejsemuligheder og forslag til grej og udstyr m.v. Bogens hoveddel er så forfatterens forslag til overkommelige dagsvandringer ruten igennem fra Oleron i Frankrig til valfartsbyen mange dagsrejser senere. Dagsrejserne fortæller om vej- og vandringsforhold og om praktiske ting som spise- og overnatningsmulighederne til de mere guide-agtige oplysninger om seværdigheder, monumenter osv. Så bogen er både en god hjælp, når rejsen planlægges derhjemme og et godt værktøj ude på ruten, hvor de foreslåede dagsmarcher virker overkommelige for personer i rimelig fysisk form. Vi har bl.a. Jørgen Johansens bøger om pilgrimsrejserne til Santiago og den nye af Flemming Holm-Larsen fra 2004, Pilgrimsvejene til Santiago de Compostela. Men med det opsving, der er i interessen for at være pilgrim i dag, er bogen et velkomment, meget kvalificeret og meget brugbart supplement til ovennævnte. Oversigtstabel for byerne undervejs og register. Udmærket ill.


Politiken

d. 24. sep. 2005

af

af

Peter Sætternissen

d. 24. sep. 2005


Præsteforeningens blad

Årg. 96, nr. 44 (2006)

af

af

Elisabeth Lidell

Årg. 96, nr. 44 (2006)