Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Pip-Larssons kasserollerejse


Beskrivelse


Billedbog. Familien Larsson - 2 voksne og 7 børn - arver 2 heste. Og da pladsen er trang i deres lille lejlighed, bygger de 2 cirkusvogne. Med hestene spændt for vognene drager de ud i sommerlandet - også for at sælge farens nye opfindelse: en gryde hvor maden ikke brænder på.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 1998

af

af

Lene Kristiansen

d. 17. aug. 1998

En del af Unnerstads bog om Kasserollerejsen fra 1949 er her blevet bearbejdet og tilpasset billedbogsstørrelse. Historien er på den ene side et hyggeligt gensyn med "de gode gamle dage", men resultatet er på den anden side også blevet noget tamt og refererende, og deltagelsen i familien Larssons sommertur opleves ikke på tætteste hold. Lars Rudebjer har nogle flotte panoramaer og helsidesillustrationer, men han har haft svært ved at indfange stemningen og personernes særkende. Måske tiden er løbet lidt fra dette Unnerstad univers? Historien starter i en lille lejlighed med far, mor og syv børn som ved nattetide af nød er anbragt i skuffer, skabe, boghylder og lignende pga. manglende gulvplads. Men uheldigvis dør farbror Enok, og heldigvis arver familien 2 heste, som inspirerer til frembringelsen af to "cirkusvogne". Velanbragt i dem tager familien på kombineret ferie og arbejdstur - det er nemlig hensigten at få solgt farens nyeste opfindelse: en gryde, hvor maden aldrig brænder på. Vi følger familien fra ideen opstår, til planlægning og fuldførelsen af projektet samt på deres første dag, hvor de afstedkommer lidt tumult - og får solgt to gryder. Til en stille, tryg oplæsningsstund for de 4-6-årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 1998

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 17. aug. 1998

Lars Rudebjerg har i 1998 illustreret Edith Unnerstads historie fra 1949 om den børnerige familie Larsson, som trods far Larssons fantasifulde sovearrangementer ikke længere kan være i den lille lejlighed. De arver to store bryggerheste med vogne og andet tilbehør, og hele familien drager af sted i det særprægede vogntog for at sælge fars patenterede Pip-kasseroller, der fløjter, når maden er færdig. Den fornøjelige og velskrevne tekst er støvet nænsomt af og passer fint til de nye illustrationer i tusch og akvarel, som morsomt og friskt præsenterer os for et 1949-miljø, uden dog at gøre det til det vigtigste i historien. Der er lidt klassisk "Bulderby"- og "Mormor og de otte unger"atmosfære over bogen, som især vil fascinere indskolingsbørnene med familielivet i de fantasifuldt indrettede beboelsesvogne. De møder naturligvis lidt af fortidens kønsroller, men også en hyggelig og sjov familie, der blæser på konventioner og borgerlig pænhed.