Bøger / faglitteratur / legebøger

Plads til de vilde lege - i dagtilbud, skole og fritidstilbud


Beskrivelse


Om hvordan man som voksen kan give børn plads, enkle regler og inspiration til trygge og udfordrende vilde lege, med forslag til pædagogiske projekter og ca 50 lege med forskellige former for bevægelse, samarbejde, konkurrence, fart og styrke.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. mar. 2014

Denne udgivelse henvender sig til det pædagogiske personale helt nede fra vuggestuen og op i skole og SFO. Derudover kan bogen også anvendes af spejderorganisationer samt idrætsforeninger.

Vilde lege har til alle tider været en del af børns verden. Noget børnene altid gerne vil, men som alt for ofte ender galt. Denne udgivelse giver ideer og inspiration til, hvilke vilde lege, man kan lege med børn helt nede fra vuggestuen og videre op i grundskolen, samt hvordan man kan lege legene, så det bliver en positiv oplevelse for alle. Ud over beskrivelse af forskellige vilde lege indeholder bogen også forslag til pædagogiske projekter og forløb samt nødvendige overvejelser, når man arbejder med vilde lege. På bogens hjemmeside kan man finde udkast til forældrebreve, grundregler, forløb mv., som kan tilpasses egne behov.

Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om lege som eksempelvis Alle tiders legebog : lege fra Nationalmuseets arkiver og samlinger, 2006, eller Niels Jægerums tankevækkende debatbog Når livet risler : om risici og nødvendige udfordringer i leg, læring og undervisning, 2005.

God bog om vilde lege. Legene er godt forklaret samt lette at gå i gang med, og de pædagogiske overvejelser og tanker er et godt værktøj for de voksne ledere af legene.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 19. maj 2014

af

af

Inger Ubbesen

d. 19. maj 2014