Bøger / faglitteratur / vejledninger

Plantefarvning : kom nemt i gang


Beskrivelse


En fin lille bog til dig som gerne vil i gang med at bruge planter til at farve garn med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2021

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 5. nov. 2021

En fin lille bog til dig som gerne vil i gang med at bruge planter til at farve garn med.

Bogen beskriver i detaljer hvordan du kommer i gang med plantefarvning, hvilke redskaber du skal bruge og hvordan du indsamler og tørrer planterne. Ligeledes er det vigtig hvilken garntype du vælger og hvordan du klargør garnet til farvning. Dernæst kommer der en beskrivelse af planter som er gode at bruge til plantefarvning, både planter som vokser i Danmark og dem der er importeret fra varmere himmelstrøg. Det er fx avokado, løg, rosmarin, rødgran og lyng. Til slut er der et kapitel om efterbehandling af garnet samt farvelære, så du kan sammensætte nogle flotte farver. Der er også et plante- og indfarvningsskema, hvor du kan se hvornår de forskellige planter kan plukkes, om de skal tørres, hvilken farve planterne giver osv. Bogen måler 16x13 cm.

En fin lille lommebog med overskuelig indholdsfortegnelse. Bogen giver et præcist og overskueligt overblik over de forskellige planter og teknikker.

PlantefarverNy plantefarvning og Ny plantefarvning : et gammelt håndværk beskæftiger sig også med plantefarvning og teknikkerPlantefarver og : et gammelt håndværk beskæftiger sig også med plantefarvning og teknikker.