Bøger / faglitteratur

Pligten at elske


Beskrivelse


Tanker om kærligheden som en jordnær og konkret pligt til at elske de mennesker, man møder i sin hverdag. Med en introduktion til Kierkegaard og hans skrifter om kærligheden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Hans Michelsen

d. 14. okt. 2011

Bogen henvender sig især til nye Søren Kierkegaard-læsere, som ønsker en let tilgængelig smagsprøve.

I denne bog er der taget én af de 18 taler, som Kjærlighedens Gerninger indeholder. Denne tale er så nænsomt forenklet og omskrevet til nudansk. Hermed gives en overkommelig smagsprøve på Kierkegaards tanker. Bogens første del er en velskrevet, enkel og lettilgængelig introduktion til Søren Kierkegaard skrevet af Jakob V. Olsen. Bogens anden del er den tale, der hedder "Pligten at elske de mennesker, vi ser". Kierkegaard understreger, at kærligheden er jordnær og konkret. Det handler ikke om at finde det fantastiske menneske, som fortjener vores kærlighed. Derimod gælder det om at elske det konkrete menneske, som vi ser og møder i vores hverdag. Udgiver er sognepræst i Emdrup og lektor i systematisk teologi ved Dansk Bibel-Institut. Jakob V. Olsen har tidligere udgivet Kierkegaard, kærlighed og kristendom, 2008.

Som Johannes Møllehave Til trøst, 2007. Søren Kierkegaards Skrifter, 1997- findes også på nettet http://sks.dk/forside/indhold.asp.

Kierkegaards sprog er finurligt, og det kan være en hjælp at give hans tekster en sproglig bearbejdning. Når det som her, ikke går ud over teksten kan det også forsvares. Den indledende introduktion til Kierkegaard er passende og læseværdig.Informationer og udgaver