Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Po og Py


Beskrivelse


De to mus, Py og Po, er på tur. De oplever meget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Bodil Pedersen

d. 6. juni 2011

Denne lille letlæsningsbog henvender sig til de allerførste læsere.

Bogens handling, layout og udstyr i det hele taget er gennemført enkel. Der er ikke meget, der forstyrrer det primære: læsningen/læsetræningen. To mus, Py og Po, er hovedpersonerne. De er på tur og oplever ting. Typografien er stor, og teksten ledsages af store, letafkodelige og overskuelige illustrationer. Der er kun få linjer pr. side med lydrette ord, der består af ganske få bogstaver. Bogen er på trin 1, der kun anvender enstavelsesord med højst tre bogstaver og har en enkelt konsonant i forlyd og udlyd. Bagest i bogen er der en kort introduktion til læreren. Der findes desuden opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Flere forlag udgiver letlæsningsbøger efter det lydrette princip. Til sammenligning kan nævnes serien Lydret dingo fra Gyldendal, fx Sif og Bo af Helle Dyhr Fauerholdt og Jon og Max af samme forfatter, begge fra 2007. Her er det små genkendelige historier med farvestrålende illustrationer om børn.

Kvaliteten ved bogen om Po og Py er det superenkle. Den kan bruges i både i 0. og 1. klasse til selvstændig læsning og læsekurser. Fra 6 år.