Bøger / faglitteratur / vejledninger

Pocket cruising og mikroeventyr : et enkelt sejlerliv uden lommesmerter


Beskrivelse


Håndbog om sejlads i mindre sejlbåde, som giver råd og viden om sejlsport fra anskaffelse af båd til vedligehold og indretning. Desuden fortæller forfatteren om sine egne sejlererfaringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. nov. 2019

Inspirerende håndbog om sejlads i mindre sejlbåde, som giver dig god og brugbar viden om sejlsport, før du lægger fra land. Nyttig for alle interesserede i sejlsport.

I forordet fortæller forfatteren om begrebet "pocket cruiseren" med særlig fokus på de mange småbåde bygget i 1960'erne og 1970'erne, som danske havne har mange af. Det er både som kan købes og sejles for relativt beskedne penge. I forordet skriver forfatteren også om motivet bag sejlads: "Målet med at sejle - i nok så lille en båd - handler om at føles sig fri. Fri som menneske og fri for bekymringer, angst, stress og jag". Bogens første kapitler følger op på motiverne for at sejle, beskriver det at sejle på et lille budget og har gode råd og tips om at vælge "en god båd". Ellers er der råd og tips om bl.a. indretning af båd, navigation, motor, sejl, redskaber, madlavning, varme og vand ombord. Forfatteren fortæller også om sin egen personlige vej "til havet". Han skriver fx "Jeg har altid været draget af havet og dets magi". Han fortæller også om at være "fuldstændig besat af tanken om at få sit eget skib". Martin Anker Wiedemann er medforfatter på bogen Med en cirkel for øje, som handler om såkaldte "spidsgattede" både.

Inspirerende og entusiastisk fortalt håndbog om at sejle i småbåde.

Der findes ikke andre bøger udelukkende om sejlads i småbåde. Søger du generel sejlerteknik findes fx SejlerbogenSejlerbogen. Kølbådssejlads.