Bøger / faglitteratur / kogebøger

Pølsebogen


Beskrivelse


Guide i at lave pølser selv uden maskiner og tilsætningsstoffer. Med opskrifter på okse-, lamme-, kyllinge-, ande- og fiskepølser samt retter hvor pølser indgår.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2013

af

af

Per Månson

d. 17. okt. 2013

Til amatørkokke, der kan klare sig uden det store udstyr.

Forfatteren har mest gjort sig i grøn mad, og der er også meget grønt i hans pølseopskrifter, men dog kød. Hjemmelavede pølser ser ud til at blive en trend, og Larsens lille bog er en gave til alle, der har lyst til at forsøge sig. Den er meget trin-for-trin-instruktiv og kan bruges, hvis blot man har en solid sprøjtepose og et pølsehorn, men en kødhakker er nu ikke at foragte. Efter gennemgangen er der en række spændende opskrifter på pølser med svin, okse, lam, fjerkræ og fisk, og bogen afsluttes med en række spændende forslag til retter med pølserne. Imponerende meget på ret få sider, men der er nok. Selv om det lyder mærkeligt, er det lykkedes at tage gode fotos, hvor man virkelig kan se forskel på de enkelte pølser.

Seneste deciderede danske pølsebog er Karl-Friedrich Schmidts Hjemmelavede pølser fra 1986, som nok kan trænge til en udskiftning. I 2009 kom Claes Benthiens Pølsemad, der hovedsagelig er opskrifter med pølser som ingrediens.

En meget instruktiv og let tilgængelig bog om pølsemageri, der ser ud til at få comeback i de danske køkkener.