Bøger / faglitteratur

Pølsevognens fortællinger : 100 år med det danske gadekøkken : betragtninger og fortællinger af forfattere, arkitekter, kokke, billedkunstnere, pølsemænd og -damer, forskere, politikere og soldater


Beskrivelse


Om hvordan madkultur, industriel udvikling og arkitektur har påvirket pølsevognen - fra 1920'ernes kogte pølse med rundstykke til 2010'ernes økologiske ristede med rodfrugtmos. Med et omfangsrigt billedmateriale og interviews med forfattere, kokke, billedkunstnere, forskere og ikke mindst pølsemænd og -damer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2020

af

af

Merete Trap

d. 11. juni 2020

Skulle det være en kogt pølse med rundstykke? Eller en økologisk ristet med rodfrugtmos? Danskernes pølsevaner han ændret sig gennem tiden, og i 2021 har pølsevognen dansk jubilæum. Henvender sig til læsere med interesse for den lidt skæve danmarkshistorie.

Bogen er opdelt i 5 kapitler med overskrifter som fx "Hva' sku' det være", hvor 9 forskellige pølsemænd fortæller om pølsevogne, "Livet på pladsen", som fokuserer på den arkitektur der befinder sig på pladserne omkring pølsevogne og "Det danske gadekøkken", som omhandler udvikling og tradition. Bogen er suppleret med billeder af pølsevogne og danskere gennem de sidste 100 år, samt kunstmalerier af billedkunstner Henrik Leach. Bogen udgives i forbindelse med pølsevognens 100 års jubilæum i Danmark. Teksten er skrevet af lektor Anna-Kaya Frello.

En spændende og anderledes udgivelse, der kan beskrives som et stykke af Danmarkshistorien fortalt i og omkring en pølsevogn. Bogen kan beskrives som en slags hybrid mellem en kunstbog, en interviewbog og en historiebog, spækket med interessant billedmateriale og anekdoter fra tidens pølsemænd og -damer. En smuk hyldest til nationalklenodiet, den danske pølsevogn, som vi nødigt vil undvære i gadebilledet.

106 historier fra 39 pølsevogne er en samling af fortællinger, som også tager udgangspunkt i de mennesker der er omkring en pølsevogn.


litteratursiden.dk

d. 10. juli 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 10. juli 2020

Dette er en fortælling om Danmark med udgangspunkt i pølsevognen. Sikke historier sådan en vogn kan fortælle! Pølsevognen har været tilskuer til mange scenarier.Nærmest som en pendant til en taxa har ...