Vitello er bagvendt
Kim Fupz Aakeson
Hent dine bestillinger på dit foretrukne bibliotek
Sammensæt din søgning
Afgræns yderligere
Bøger / skønlitteratur til børn / humor
Lydbog (cd-mp3), 2013
Vitello er bagvendt
Kim Fupz Aakeson
Farvernes bog om tal
Drew Daywalt
Peter Pedal og isbilen
Monica Perez
Vitello gør en god gerning
Kim Fupz Aakeson
Hr. Skaldemus & frøken Hår
Thorstein Thomsen (f. 1950)
Den utrolige historie om den kæmpestore pære (eller beretningen om, hvordan Jeronimus Bjergstrøm Severin Olsen blev genindsat i sit retmæssige embede som Solbys borgmester til glæde for alle byens indbyggere på nær én)
Jakob Martin Strid
Påskepalaver
Katja Reider
Sofakartoflen
Kirsten Ahlburg
Farvernes bog om farver
Drew Daywalt
En lille ting
Tomas Lagermand Lundme
d. 18. dec. 2018
af
af
Torben Wilhelmsen
d. 18. dec. 2018
Billedbog af forfatteren til bl.a. Da Theodor Thomsen fik vinger, General vor Falderalala, Tillukke hr. Struganoff, m.fl. Bogens jegfortæller er poet og sidder oppe hver nat og digter. Mendenne specielle nat går han i seng og drømmer i stedet et digt, som pludselig bliver til virkelighed i form af en oberst, en ung pige og en vinget pegasus, som opsøger ham i hans lille lejlighed ogvender op og ned på alting. Bogen er som Aakesons andre bøger et opgør med konventionerne, med hvad »man« gør. Teksten er meget omfangsrig og ledsages på hver side af en mindre sort / hvidstregtegning i Aakesons sædvanlige karikerede og sjove stil. Sprogligt er bogen underfundig, skrevet med en sikker sprogsans, selv om en del lange, svære og usædvanlige ord vil gå hen over hovedetpå målgruppens læsere, ligesom den eventuelle symbolik, der ligger i pegasuser, muser, med videre. Flot farvet omslag med poeten på sin pegasus. For de ældste billedbogslæsere fra ca. 5/6 år, menbogen vil i lighed medAakesons øvrige billedbøger næppe blive noget tilløbsstykke.
d. 18. dec. 2018
af
af
Knud Stadelund (skole)
d. 18. dec. 2018
Poeten, der bor på 5. sal i småkagebager fru Fians hus, plejer at digte, når andre er gået i seng. En aften er han uinspireret og går i seng som alle øvrige. Netop som han er ved at falde isøvn, dukker et rim op i hans tanker. Det trænger sig på, og han står op, tager sin bedstefars høje hat på hovedet og skriver digtet. Han falder i søvn, og digtet bliver lyslevende. En oberst,hesten Mortensen og den tubaspillende Lola huserer i huset og vækker stort postyr. Sød musik opstår dog, og fru Fian og obersten begiver sig til kaffe og småkager, mens poeten og Lola tager på enromantisk himmelflugt på den bevingede Mortensen. Det er en underfundig og dobbeltbundet historie, der på eventyragtig vis bevæger sig imellem fantasi og virkelighed og som kontrasterersmåborgerlighed og kreativitet. Teksten kan selvlæses fra 4.-5. kl., og den suppleres af s/h illustrationer på grå baggrund. De er holdt i en bevidst uskøn streg, hvor personerne er karikerede, ogmange af billederne fremtræder medet grumset præg. Bogen kan anvendes til oplæsning fra 3.-4. kl. og til selvstændig læsning fra 4.-5. kl., men den vil næppe have den store appel tilskolebibliotekets lånere, da den indholdsmæssigt mere henvender sig til voksne end til børn.
d. 27. juni 2013
af
af
Henriette Olesen
d. 27. juni 2013
Historien om Poeten fra Vanløse er nu udkommet med illustrationer af Rasmus Bregnhøi. Forsiden med stjerner, høj hat og en oberst skal nok sælge bogen.
Poeten laver generelt digte, der er noget bras, men en nat, han ikke kan sove, kommer det fineste digt. Ikke så snart digtet er skrevet, larmer det pludselig på trappen, hvilket ikke er godt, da udlejer Fru Fian ikke vil have larm. Det banker på døren, og poeten ser nu, at personerne fra digtet er blevet levende. Da Fru Fian vækkes af larmen, får poeten et hyr med at gemme personerne, men i sidste ende udvikler tingene sig fint. Rasmus Bregnhøi har lavet illustrationerne til denne udgave, og hans kendte streg passer fint til en historie om digte og fantasi.
Bogen Poeten fra Vanløse udkom første gang i 1988. Her er den udkommet i ny udgave med flotte illustrationer. Historien minder meget om Aakesons andre historier, hvor fortællingen ofte udvikler sig og bæres frem af fantasi og underlige hændelser. Man kan sammenligne den lidt med Skyggesiden af Per Gustavsson, hvor skrevne og tegnede ting også bliver levende.
Det er en sød lille historie om en poet og hans digte. Historien er lidt skæv og sjov på Aakesons måde. Selvom den første gang udkom i 1988, kan den sagtens læses i dag. En rigtig fin udgave.
d. 29. mar. 1989
af
af
Nils Frederiksen
d. 29. mar. 1989
årg 41, nr 8 (1988)
af
af
Kirsten Aggerholm Hansen
årg 41, nr 8 (1988)
d. 10. sep. 1988
af
af
Kirsten Holst
d. 10. sep. 1988
d. 27. juni 1988
af
af
Steffen Larsen
d. 27. juni 1988
d. 15. juni 1988
af
af
eve.
d. 15. juni 1988
d. 16. juli 1988
af
af
Marianne Gade
d. 16. juli 1988
årg 19, nr 31 (1988)
af
af
Annette Wiborg
årg 19, nr 31 (1988)
1989, nr4
af
af
Jakob Gormsen
1989, nr4