Bøger / faglitteratur / håndbøger

Politikens bog om drivhuset


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2008

af

af

Knud Weile

d. 6. maj 2008

En ny udgave af Helge Petersens gode og afprøvede drivhusbog, der først og fremmest henvender sig den kommende ejer af et havedrivhus.

Den erfarne forfatter kommer i sin bog helt rundt om emnet og fortæller om de forskellige drivhustyper, udstyr, drivhusplanter, pasning og pleje og om årets gøremål for den haveejer, der vil udnytte væksthuset optimalt. Alt er beskrevet ligetil med mange praktiske detaljer og underbygget af gode illustrationer. Drivhusets rekreative funktioner som et varmt opholdssted i en forlænget havesæson understreges, men ellers lægges vægten på at vejlede i mulighederne for at høste modne grøntsager, og dyrke blomsterplanter og frugt, der ikke klarer sig uden for drivhusets beskyttede miljø.

Der er skrevet meget om emnet i forvejen. Speciallitteratur om væksthusets planter, både om fx tomaten og mere eksotiske varmekrævende planter, om økologisk drivhus og om større væksthuse/udestuer/orangerier. Bogen her er efterhånden en klassiker men kan stadig stå distancen som en førsteklasses vejledning for den uerfarne drivhusejer med et almindeligt havedrivhus Udgaver, der er mere end 10 år gamle, bør dog kasseres.

En gennemarbejdet og letlæst drivhusbog med masser af praktiske oplysninger, der først og fremmest fungerer som en fin begynderbog for kommende drivhusejere.


Haven

Årg. 99, nr. 9 (1999)

af

af

Poul Karlsen

Årg. 99, nr. 9 (1999)