Bøger / faglitteratur / øvelser

Politikens bog om yoga


Beskrivelse


Instruktionsbog med trin-for-trin-øvelser for begyndere og mere øvede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Et tiltalende fornuftigt mix af yoga som træning og som spiritualitet gør denne bog oplagt og praktisk anvendelig for stadig flere med lyst til yoga, ofte som supplerende træning.

Dejligt med en bog om yoga af en dansk forfatter, der skriver bogen udfra sine personlige oplevelser med yoga. Hun er yoga-instruktør, har teoretisk og praktisk ballast, og arbejder som underviser i yoga, funktionel træning og holdningskorrektion. Først fortæller forfatteren lettilgængeligt hvad yoga er, og præsenterer de 8 trin i yoga. Om yoga skriver hun bl.a. "Man kan sige, at yoga handler om at leve livet bedst muligt i bevidsthed". Ordet yoga kommer fra sproget sanskrit (oldindisk) og betyder forening eller forbindelse. Og netop forbindelsen mellem det fysiske og psykiske i yoga pointerer forfatteren flere gange. Med teorien på plads præsenterer bogen med indbydende instruktive fotos de mange forskellige stillinger fulgt af et mindre afsnit om meditation og af 5 programmer, man kan bruge, som det nu passer én i en travl hverdag.

Der findes et større udbud også af nyere praktiske yoga-bøger, fx Tara Frasers bøger Yoga for alle, 2002 og Yoga for begyndere, 2005 eller også Yoga på stuegulvet, 2007 af Louise Fjendbo Jørgensen. Alle er kvalitetsudgivelser, men denne nye bogs friske moderne udtryk kunne da snildt få fx mig til igen at sidde i lotusstilling.

Indbydende praktisk betonet bog om yoga, der fint moderne kombinerer yoga som træning og yoga som spiritualitet.