Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Politikens store cykelbog : træning, teknik, turoplevelser


Beskrivelse


Motions-, tur- og sportscykler med 5 eller flere gear. Bl.a. valg af cykel, gearing, udstyr samt planlægning af turcykling. En grundig gennemgang af tekniske og praktiske forhold for "selvbyggeren". Mange fotos og tegninger.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Keld Lau Larsen

d. 18. dec. 2018

Bogen er en stærkt revideret og udvidet 2. udg., men har aner tilbage til Politikens cyklebog og Politikens ny cyklebog. Den nye bog har ikke hverdagscykler med, men er ellers bredt anlagt medafsnit om anskaffelse, turing, træning samt reparation og vedligeholdelse. Hertil er kommet et nyt afsnit om triatlon. Det righoldige og flotte billedmateriale er næsten helt udskiftet.Dispositionen er klar, satsen tydelig, og sproget er ikke svært. Der sluttes med tabeller, adresser og lign. samt register. Forfatteren er passioneret cyklist og øser af egne erfaringer, han ersærlig begejstret over den sportsprægede del af cyklingen, hvor man nyder selve det at cykle ved siden af en eventuel naturoplevelse. Han går også meget op i tekniske finesser og alt det nye smarteudstyr. Begejstringen forhindrerdog ikke forfatteren i at være fornuftig og grundig i sin rådgivning. For dem der bruger cyklen som transportmiddel og ikke går så meget op i tekniske finesser erHeino Døygaard: Hverdagscyklingog Thomas Krag: Cykelbogen nok bedre. For alle vi andre, der synes cykling er meget mere end transport, er den nye bog lige i øjet. Tidligere udgaver kan stadigbruges.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Keld Lau Larsen

d. 18. dec. 2018

Efter kun 3 år har den flittige cykelbogsforfatter nu igen omarbejdet og udvidet sin store cykelbog, som kon første gang i 1978. Der er råd om valg og køb af cykel, specialcykler - herunderBMX og Mauntain-Bikes, et stort afsnit om sports- og motionscykling og et lige så stort om touring. Efter et mindre afsnit om konkurrencecykling kommer en del om køreteknik, gearing og udstyr. Ianden halvdel er montering og reparation samlet i overskuelige kapitler med overskrifter som f.eks. Værktøj, Stel og fittings, Hjulene. Alt hvad der omhandler almindelige cykler er gledet ud tilfordel for mere omtale af motions- og langturscykling. Denne titel henvender sig således i højere grad til de passionerede cyklister. Reparationsdelen er ikke ændret i samme grad som første del.Der er mest tale om rettelser og tilføjelser, bl.a. om nye komponenter. De fleste billeder er udskiftet, mens de mange instruktive tegninger er bibeholdt. Bogen er mere et supplement end en afløseraf Politikens nycykelbog. Med sit indbydende layout og alt det nye smarte materiel som præsenteres, vil den have mange lånere.


Berlingske tidende

d. 18. maj 1997

af

af

Lars B. Jørgensen

d. 18. maj 1997


Jyllands-posten

d. 3. sep. 1994

af

af

Graae

d. 3. sep. 1994


Berlingske tidende

d. 11. dec. 1990

af

af

Birger Hilstrøm

d. 11. dec. 1990


Ingeniøren

Årg. 17, nr. 2 (1991)

af

af

Henrik Lilholt

Årg. 17, nr. 2 (1991)


Aalborg stiftstidende

d. 13. maj 1985

af

af

Egon Kjøller

d. 13. maj 1985


Jyllands-posten

d. 18. maj 1985

af

af

Stig Olesen

d. 18. maj 1985


Politiken

d. 18. maj 1985

af

af

Jørgen Ørsted

d. 18. maj 1985


Aarhuus stiftstidende

d. 17. maj 1985

af

af

Jack

d. 17. maj 1985