Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Polle, Pamela og det virkelige liv


Beskrivelse


16-årige Poul Erik, tårnhøj og overvægtig, har ikke rigtig held i kærlighed, men må nøjes med Pamela Anderson på cd-rom. Men pludselig en sommer kommer der gang i både kærlighed og alle de ulykker, der ellers kan overgå en, og så bliver man voksen ...

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 1999

af

af

Elin Søborg

d. 3. nov. 1999

Polle, Poul Erik, er 16 år, tårnhøj, overvægtig og absolut ikke enhver piges drøm, og dog bliver han pludselig efterstræbt af den labre Birgitte, forført af den flotte Louise og meget gode venner med klassekammeraten Cæcilie, et venskab der udvikler sig til kærlighed. Men samtidig med lyksaligheden kommer også svære problemer med forholdet til lillesøsteren og kammeraterne, formålsløse kampe med indvandrerdrengene fra nabobyen og ikke mindst faderens pludselige død. Det er en masse temaer, der introduceres i handlingen, og det lykkes da også kun at få samlet op på et par af dem, bedst omkring forholdet til Cæcilie og til faderens død. Det hele er fortalt af Polle selv med stor humor og i en af og til tyk drengejargon, og jeg tror egentlig, at denne roman vil tiltrække et bredere publikum end Torben Poulsens tidligere bøger med ret så alvorlige emner, og selvom den som udviklingsroman ikke er ganske vellykket, vil der for de fleste unge være masser af kendte situationer, følelser og fobier i den. Og så vil Peder Bundgaards forside med Pamela Anderson, der springer ud af en computerskærm, være en yderligere attraktion. Hurtigt læst underholdning for de 14-17-årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 1999

af

af

Bodil Pedersen (skole)

d. 3. nov. 1999

Som forsiden helt tydeligt angiver, handler denne ungdomsbog i høj grad om seksuelle fantasier. En ung mand, den 16-årige Poul Erik Olsen fra Nårup, producerer efter eget udsagn den ene film efter den anden om piger og sex inde i sin plagede hjerne. Computerdullen på forsiden refererer til en cd-rom, Poul Erik har lånt, hvor han kan klikke sig ind i Pamela Andersons soveværelse. Men bogen handler dog også om andet end sex. Det virkelige liv har andre problemer og kvaliteter. Der sættes bl.a. fokus på venskab og forelskelse, på indvandrerproblematik, fordomme, og ikke mindst beskrives hovedpersonens forhold til døden, da hans far dør. Bogen vil meget. Og den vil det med mange ord. Der er ikke meget overladt til læserens egen fantasi. Uanset situationens relevans for resten af historien, uanset om det er en håndboldkamp, om det er Bennys Burgerbar, en halfest, juleforberedelser eller besøget hos bedemanden og begravelsen i kirken, så beskrives alt lige minutiøst og detaljeret i en meget ordrig form og humoristisk tone, der visse steder har en tendens til at virke for overgearet. Til fritidslæsning for 13-16-årige.