Bøger / faglitteratur til børn

Pony-venner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om det fællesskab, man kan have om ponyer/heste, fx at gå på en rideskole eller at være på ridelejr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2012

af

af

Pia Petersen

d. 19. mar. 2012

Fire fine bøger om ponyer og ridning primært til hestepigerne fra ca. 9-12. De fire bøger har hver deres pastelfarve på omslaget: lyserød, gul, turkis og lilla, hvilket vil appellere til målgruppen.

Forfatter har tidligere (fra 2001 til 2003) fået udgivet 3 bøger om heste og ponyer på dansk. En god blanding af fotografier, tekst og infobokse bærer indholdet i de fire nye bøger. Pony-ridning handler om de forskellige gangarter og starter meget pædagogisk med hvordan man kommer af og på, og hvordan man sidder korrekt i sadlen. Pony-pasning er om, hvordan man bedst passer sin pony, fx hvilke hjælpemidler man bruger, og hvad man skal være særligt opmærksom på sommer og vinter. Pony-venner handler om det fællesskab, man kan have om ponyer/heste, fx at gå på en rideskole eller at være på ridelejr. Pony-stævne gør rede for, hvordan det er at være til et ridestævne, fx hvilke forberedelser man skal have gjort sig og hvilke forskellige stævner, der findes. Bøgerne afsluttes med en side "Til forældre", der er gode råd til de voksne om, hvad man kan tale med sit barn om ift. bogens emne.

Til målgruppen om emnet er senest kommet Heste og ridning (2012/04), der dog mest er egnet til opgaveskrivning, hvor disse 4 mest vil egne sig til lystlæsning.

4 fine fagbøger om ponyer og ridning til de piger m/k der gerne vil starte til ridning, eller som har gået til ridning 1-2 år. Det er oplagt at bruge disse i en udstilling sammen med de mange skønlitterære hesteserier.