Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ponyhjerte - en vildhest i skolegården


Beskrivelse


Anna får en pony i pleje på Orkidegården, men det er hendes hemmelige vildhest i skoven ikke tilfreds med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2018

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 11. dec. 2018

Ny medrivende historie om Anna og de andre hesteinteresserede børn i Højby, som holder en kæledyrsdag i skolen, der bliver lidt ud over det sædvanlige. 7. selvstændige bog i serien om vildhesten Ponyhjerte. For piger og drenge mellem 8 og 11 år.

Anna ville ønske, at hun kunne vise de andre børn i Højby, at hun kan ride, og at hun hver dag besøger en vildhest i skoven, som hun selv har døbt Ponyhjerte. Men det kan være farligt, hvis nogen opdager Ponyhjerte og dens flok. Det er kun Oscar, hendes bedste ven, der kender hemmeligheden. En dag kommer en pony i pleje hjemme hos Anna på Orkidegården, og da hun tager den med til kæledyrsdagen i klassen dukker Ponyhjerte pludselig op i skolegården. Anna må reagere hurtigt, hvis hun vil bevare sin hemmelighed. Første bog i serien hedder Ponyhjerte - Anna finder en pony. Bagerst i bogen er der tips til at tegne en hesteman.

En medrivende letlæst historie med fokus på børns følelser og deres håndtering af konflikter. Historien beskriver især Annas store kærlighed til heste, men også hendes oplevelse af ensomhed i forhold til at skjule noget for andre. Tonen skifter mellem at være humoristisk og alvorlig og er fortalt i et raskt tempo med gode dialoger. Tegningerne har en sødme, der går lige i hjertet.

Har samme sværhedsgrad som serien Alle elsker Sigge af Linn Hallberg, men har udover beskrivelsen af et realistisk miljø også en eventyrlig ramme.