Bøger / faglitteratur / rejseguides

Prag


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2008

af

af

Kent Skov

d. 12. aug. 2008

Målgruppen er de stadigt flere, der tager på korte storbyrejser eller andre ferier af kortere varighed. Bøgerne giver en række brede og faktafyldte opslag, men et i sagens natur også ret overfladisk billede af rejsemålene.

Ny forlagsserie af korte rejseguides til nogle af de mest attraktive storbyer og et enkelt ferierejsemål: New York, Paris, Prag, Berlin, Rom, London og Kreta. Alle bøger er skåret efter samme skabelon, der omfatter følgende emner i mange korte faktafyldte afsnit: Overnatningsmuligheder, mad og drikke, shopping, underholdning, aktiv ferie, gå-i-byen-steder, seværdigheder og forslag til udflugter. Meget nyttigt er der på den første side efter indholdsfortegnelsen en oversigt med beskrivende henvisninger til forskellige internetsider om de enkelte byer. De enkelte bøger har forskellige forfattere, så stilen varierer lidt trods den stramme skabelon.

Der findes efterhånden flere serier af korte guides til storbyer: Politikens Top 10 og Turen går til - samt serien om storbyferier, der også har nogle af de samme byer med. De ligner hinanden en del, selvom der er lidt forskel på opbygning og kortmateriale, så det er en temperamentssag, hvilke man foretrækker.

De komprimerede rejseførere her er handy og praktiske og rummer lidt om det hele. De er lige tilstrækkelige til, at man kan klare sig 3-4 dage uden de helt store forberedelser. Til længere ture vil man dog savne mere uddybende beskrivelser af byernes seværdigheder og omtale af flere typer af turistmål.