Bøger / faglitteratur

Praktisk filosofi med børn


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. aug. 2013

Denne bog henvender sig til lærere og pædagoger, som ønsker at samtale filosofisk med børn og unge. Bogens teorier og metoder er nemme at overføre til egen undervisningspraksis, og bogen indeholder mange gode og let anvendelige ideer til filosofiske samtaler. Bogen har også relevans på uddannelserne til lærer og pædagog.

Bogen kan anvendes som en grundbog i praktisk filosofi med børn. Indledningsvis forklares og defineres filosofi, hvorefter fokus flyttes over på den praktiske filosofi med metoder, praktisk hjælp og ideer til at filosofere med børn og unge. Sprogligt er bogen meget let at læse, den er sat indbydende op og giver lyst til fordybelse ved første gennembladring.

Bogen kan læses sammen med udgivelser som Filosofi med børn i skolen : 45 øvelser, 2011, Sokratiske samtaler i undervisningen, 2011 eller At tænke er at gå på opdagelse : om at filosofere med børn, 2011. Det vil også være oplagt at læse andre udgivelser af Michael Højlund Larsen som eksempelvis Praktisk filosofi og ledelse, 2013.

Let læst og velskrevet introduktion til praktisk filosofi med børn og unge. Bogens teorier og metoder er nemme at overføre til egen undervisningspraksis, og bogen indeholder mange gode ideer til filosofiske overvejelser og samtaler.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. mar. 2020

Denne udgivelse giver inspiration til samt vejledning i, hvorledes man kan samtale filosofisk med børn og unge. Bogen har relevans for lærere, pædagoger og alle andre med interesse i den filosofiske samtale.

Bogen er en ordret genudgivelse af Praktisk filosofi med børn fra 2013 og kan anvendes som en grundbog i praktisk filosofi med børn. Indledningsvis forklares og defineres filosofi, hvorefter fokus flyttes over på den praktiske filosofi med metoder, praktisk hjælp og idéer til at filosofere med børn og unge.

Bogen er sprogligt meget let at læse og samtidig nem at overføre til egen undervisningspraksis. Den er sat indbydende op og giver lyst til fordybelse ved første gennembladring. Det er en udgivelse, som klæder undervisere og pædagoger godt på til at kunne samtale filosofisk med børn og unge.

Vil man læse andre udgivelser om at filosofere med børn, kan titlerne Tænk stortFilosofi i skolenFilosofi med børn i skolen, Filosofi i skolen og Filosofi med børn i skolen anbefalesVil man læse andre udgivelser om at filosofere med børn, kan titlerne Tænk stort, og Filosofi med børn i skolen anbefalesVil man læse andre udgivelser om at filosofere med børn, kan titlerne Tænk stort, Filosofi i skolen og anbefales.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. sep. 2013

af

af

Nina Eriksen

d. 3. sep. 2013


Religion

2014, nr. 1

af

af

Michael Brande

2014, nr. 1