Denne bog henvender sig til lærere og pædagoger, som ønsker at samtale filosofisk med børn og unge. Bogens teorier og metoder er nemme at overføre til egen undervisningspraksis, og bogen indeholder mange gode og let anvendelige ideer til filosofiske samtaler. Bogen har også relevans på uddannelserne til lærer og pædagog.
Bogen kan anvendes som en grundbog i praktisk filosofi med børn. Indledningsvis forklares og defineres filosofi, hvorefter fokus flyttes over på den praktiske filosofi med metoder, praktisk hjælp og ideer til at filosofere med børn og unge. Sprogligt er bogen meget let at læse, den er sat indbydende op og giver lyst til fordybelse ved første gennembladring.
Bogen kan læses sammen med udgivelser som Filosofi med børn i skolen : 45 øvelser, 2011, Sokratiske samtaler i undervisningen, 2011 eller At tænke er at gå på opdagelse : om at filosofere med børn, 2011. Det vil også være oplagt at læse andre udgivelser af Michael Højlund Larsen som eksempelvis Praktisk filosofi og ledelse, 2013.
Let læst og velskrevet introduktion til praktisk filosofi med børn og unge. Bogens teorier og metoder er nemme at overføre til egen undervisningspraksis, og bogen indeholder mange gode ideer til filosofiske overvejelser og samtaler.