Humoristiske causerier, hvor Rodolph Geraci (f. 1953), italiensk far og fransk mor, til glæde for alle som interesser sig for debatten om kulturforskelle, reflekterer over at være fransk og bo i Danmark.
Rudolph Geraci har boet i Danmark siden 1981, er uddannet pædagog og har skrevet noveller og romaner. Denne er hans første bog på dansk. I bogen reflekterer Geraci over mange forskellige emner. Her er tanker om brugen af Dannebrog, hvor Gerace fx skriver: "Det er pudsigt nok at tænke på, at franskmændene flager for de døde, og danskerne for de levende." Der er kulturforskelle, når det fx gælder mad og drikke, nøgenhed, sygdom og sprog. Geraci fortæller fx, hvordan en typisk franskmand uden blusel drejer hovedet af led, når en smuk kvinde vugger forbi, men danske mænd tilsyneladende er meget afdæmpede i deres begejstring. Også er de jo de forskellige måder at hilse på, hvor der er klare franske ritualer for at kysse som en hilsen. Sidst i bogen røber Geraci den forbindelse til Prins Henrik som titlen antyder.
Tankevækkende og underholdende causerier, hvor Geraci som herboende franskmand, med et blink i øjet, gør sig interessante refleksioner om nationale identitet og den ofte stærkt debatterede danskhed.
Kan sammenlignes med fx Jeg elsker DanmarkAt være dansk af Nicolae Matei, eller med et mere akademisk antropologisk udgangspunkt At være dansk af Richard JenkinsKan sammenlignes med fx Jeg elsker Danmark af Nicolae Matei, eller med et mere akademisk antropologisk udgangspunkt af Richard Jenkins.