Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsesse Pia og ponyen


Beskrivelse


Må en prinsesse ride og mudre sit tøj til? Prinsesse Pias forældre - kongen og dronningen - siger nej! Mon Pia alligevel får lov til at ride?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 15. juli 2008

Endnu en ny bog i den populære letlæsningsserie Flachs - første læsning (lix 11,7) - denne gang ikke et allerede kendt eventyr. Den indbydende forside med en ridende prinsesse foran et slot appellerer specielt til piger. Bogen kan bruges til fritidslæsning og læsetræning fra slutningen af 1. klasse (7 år).

Må en prinsesse ride og mudre sit tøj til? Det mener Pias forældre - kongen og dronningen - ikke! Pia har svært ved at acceptere et liv uden. Hun deltager derfor i et ponyløb, hvor deltagerne er udklædte. Pia vil ikke vinde løbet, men tilfældet vil, at hun gør det og må vise sin rette identitet. Det overraskede kongepar skal uddele præmien, som er at få et ønske opfyldt. Pia ønsker, at hun hver uge kan få en prinsessefri dag. Bogen foregår i et eventyrunivers, men er ikke skrevet i eventyrgenren. Teksten er læsevenlig med store typer, enkelte talebobler og orddeling ved sammensatte ord. Selv om teksten ikke er ultralet, vil de farverige og detaljerede illustrationer være med til at bære begynderlæseren igennem bogen. En meget charmerende historie i lækkert layout. Forfatter og illustrator har ikke tidligere udgivet bøger på dansk.

Bogen er af samme kvalitet som de øvrige titler i serien.

Endnu en vellykket eventyrlig letlæsningsbog. Denne gang specielt til piger blandt begynderlæserne, som her får oplevelsen af at have læst en rigtig bog.