Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsesse puttenuttes godnathistorier


Beskrivelse


Prinsesse Puttenutte fortæller 7 anderledes eventyr, som tager udgangspunkt i de kendte fortællinger om Tornerose, Den grimme ælling, Rødhætte, Askepot, Hans og Grethe, Den lille havfrue og Snehvide.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 23. sep. 2019

Højtlæsningsbog med Prinsesse Puttenutte, som fortæller 7 kendte eventyr på en anderledes måde og med nye slutninger. Det er den tredje bog om Puttenutte til oplæsning for børn fra 5 år.

Puttenutte fortæller godnathistorier, som forfatteren har skrevet ned. Hun er sikker på, at de kendte eventyr ville være bedre, hvis kloge og modige prinsesser selv fik lov til at fortælle deres historie. Udover præsentation af Puttenutte, er der 7 historier med Tornerose, Den grimme ælling, Rødhætte, Askepot, Hans og Grethe, Den lille havfrue og Snehvide. Alle historierne har genkendelige elementer fra det klassiske eventyr, men forandres undervejs så det bliver nye historier. Fx er Tornerose så klog, at hun undgår spritsprøjter og sætter vækkeuret, så hun ikke skal sove i hundrede år og kysses af prinsen. Mere om prinsesse Puttenutte og hendes venner i de to foregående bøger i serien: Prinsesse PuttenuttePrinsesse Puttenuttes vinterDu er superelsket og s vinter. Illustrationer af Ninka Reittu, som vi kender fra fx Du er superelsketPuttenutte fortæller godnathistorier, som forfatteren har skrevet ned. Hun er sikker på, at de kendte eventyr ville være bedre, hvis kloge og modige prinsesser selv fik lov til at fortælle deres historie. Udover præsentation af Puttenutte, er der 7 historier med Tornerose, Den grimme ælling, Rødhætte, Askepot, Hans og Grethe, Den lille havfrue og Snehvide. Alle historierne har genkendelige elementer fra det klassiske eventyr, men forandres undervejs så det bliver nye historier. Fx er Tornerose så klog, at hun undgår spritsprøjter og sætter vækkeuret, så hun ikke skal sove i hundrede år og kysses af prinsen. Mere om prinsesse Puttenutte og hendes venner i de to foregående bøger i serien: Prinsesse Puttenutte og . Illustrationer af Ninka Reittu, som vi kender fra fx Du er superelsketPuttenutte fortæller godnathistorier, som forfatteren har skrevet ned. Hun er sikker på, at de kendte eventyr ville være bedre, hvis kloge og modige prinsesser selv fik lov til at fortælle deres historie. Udover præsentation af Puttenutte, er der 7 historier med Tornerose, Den grimme ælling, Rødhætte, Askepot, Hans og Grethe, Den lille havfrue og Snehvide. Alle historierne har genkendelige elementer fra det klassiske eventyr, men forandres undervejs så det bliver nye historier. Fx er Tornerose så klog, at hun undgår spritsprøjter og sætter vækkeuret, så hun ikke skal sove i hundrede år og kysses af prinsen. Mere om prinsesse Puttenutte og hendes venner i de to foregående bøger i serien: Prinsesse Puttenutte og Prinsesse Puttenuttes vinter. Illustrationer af Ninka Reittu, som vi kender fra fx .

Det er sjove historier med opfindsomme genskrivninger, overraskende slutninger og søde tegninger. Puttenutte er selvstændig og lidt af en spilopmager, hun er en moderne Pippi og pige-versionen af Vitello.

Der er flere bøger med variationer af kendte eventyr fx Kong Gulerod og Tudeprinsessen og syv andre eventyr.