Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Prinsessehistorier - mød Rapunzel, Askepot, Ariel og Belle


Beskrivelse


Billedbog. Fire historier om de smukke prinsesser fra Disney; Rapunzel skal giftes med Flynn, Askepot er inviteret til musebal, Ariel planlægger skattejagt til sin søsters fødselsdag og Belle får hundebesøg på slottet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 18. okt. 2013

De to bøger udkommer i serien Disney Prinsesser og vil glæde de 4-8-årige piger, som er vilde med Disney-universet. De kendte prinsesser pryder forsiderne, og er som ekstra blikfang blevet glitterbestrøede. Bagsideteksten er i det ene tilfælde fejlagtig.

Susan Marenco har tidligere udgivet 6 af de 8 historier, som i disse to bøger er blevet samlet. I den ene bog får vi en ny historie om Naveen, der vil finde den perfekte gave til prinsesse Tiana og byder herudover på de allerede udgivne historier om Snehvide, der hjælper en bjørneunge, om 5 kaniner, der skaber postyr hos Tornerose, og om Jasmin, der får et nyt kæledyr. I den anden bog er den nye historie en afkortet genfortælling af kortfilmen om Rapunzels bryllup, To i medgang og modgang. Derudover møder vi Askepot, der er til musebal, Ariel, der planlægger sin søsters fødselsdag og Belle, der får hundebesøg. Historiernes tema er ofte centreret omkring prinsessernes forhold til nuttede og sjove dyr. Historierne er søde, men ret overfladiske og til tider forhastede. De farverige og sødmefyldte illustrationer er som vi kender dem fra Disney-universet.

Bøgerne ligner - både hvad angår sprog, handling og illustrationer - de øvrige udgivelser i serien Disney Prinsesser, som fx Gyldne godnathistorier for små prinsesser fra 2009.

Det er fælles for de 8 historier at de ikke efterlader det store indtryk, men Disneys sødmefyldte illustrationer er velkendte for de 4-8-årige piger, og bøgerne vil falde i deres smag.Informationer og udgaver