Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsessen og frøen


Beskrivelse


Prinsesse Vera er sur. Hun vil ikke giftes med prins Peter. Kongen giver prinsessen en dags frist til selv at finde en prins. Vera får hjælp af en frø. Som tak forventer frøen, at den må bo på slottet, spise og drikke samt sove på prinsessens pude.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 8. feb. 2011

Bogen tilhører serien Flachs - læs selv - en serie af letlæselige eventyr, der er genfortalt i en nutidig sprogtone. Bogen er til frilæsning og læsetræning fra 2. klasse.

Bogen ligner de øvrige i serien. Hardback, der signalerer rigtig bog, og gennemillustreret med muntre farverige tegninger. Flere steder er anvendt talebobler og andre af tegneseriegenrens stilistiske træk. Brødteksten er sat med stor typografi. Eventyret er en gendigtning efter Brdr. Grimms eventyr. Prinsessen er sur. Hun skal giftes med prins Peter, når hun bliver stor. Kongen giver prinsesse Vera en dags frist til selv at finde en prins. Vera får hjælp af en frø. Som tak forventer frøen, at den må bo på slottet, spise og drikke af samme tallerken og glas samt sove på hendes pude. Under middagen kommer frøen på besøg, og trods Veras afvisninger byder kongen frøen indenfor til spisning. Da frøen kommer i Veras seng, smider hun ham ud af vinduet. Hun fortryder dog, og løber ned for at samle den kvæstede frø op. Hun kysser frøen, der straks forvandler sig til en smuk prins. Vera får sin prins. Illustrationerne udvider teksten og sammen med den humoristiske sprogtone, bliver eventyret rigtig sjovt at læse.

Bogens layout ligner andre eventyr i serien fx Hans og Grete. Mange kender måske eventyret som en filmudgave.

Eventyret er bearbejdet i en nutidig sprogtone. Illustrationer og tekst er humoristiske. Bogen er et godt bud til begynderlæsere, der vil få en fornemmelse af selv at kunne læse en rigtig bog.