En stort anlagt og flot roman, der vil få mange læsere, og som vil blive et sikkert hit i læsekredse. Kan læses af alle, der interesserer sig for Grønland eller bare for god romankunst.
Kim Leines (f. 1961) fjerde roman følger den unge norske Morten Falck, der rejser til København for at blive præst. Efter endt uddannelse og frustrerede erfaringer udi kærlighed rejser han i 1787 til Grønland for at missionere. Han får embede i Sukkertoppen i nærheden af Evighedsfjorden, hvor kristne grønlændere gør oprør mod den danske kolonimagt. Morten Falck har det ikke let i Grønland, hvor han konstant er splittet mellem tro og naturvidenskab og mellem grønlændere og danskere. Det er en meget velskrevet og medrivende roman, som med sin gennemtænkte komposition optager læseren fra først til sidst, og som virkelig formår at tegne et overbevisende og levende tidsbillede.
I sit hidtidige forfatterskab har Kim Leine befundet sig i trekanten Norge-Danmark-Grønland, som også denne hans nye roman gør. Den kan på sæt og vis sammenlignes med Jakob Ejersbos Afrika-trilogi, hvad angår kultursammenstød, og med Carsten Jensens Vi, de druknede, hvad angår den storladne og naturalistiske fortællestil.
Ambitiøs og vellykket roman, som er første del i en planlagt trilogi om grønlændernes frihedskamp. Den er bredt anlagt og kan læses af alle, der holder af en stor episk fortællende roman. Profeterne i Evighedsfjorden må blive Kim Leines gennembrudsroman.