Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Projekt Kerberos. Bind 1 : Skyggebyen


Beskrivelse


Science fiction. Drengen Fumi bliver jaget af militæret, fordi han er noget særligt. Han er en af tolv børn der blev fjernet fra deres rigtige forældre for 12 år siden og han besidder særlige evner. Han flygter til Skyggebyen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 14. juni 2010

To bind i en ny science fiction serie for børn, især drenge, fra 10-11 år. Det er ikke hardcore science fiction, der er fx også manga elementer via tegninger, og yakuzaer og ninja-lignende elementer præger også scenografien i handlingen. Sproget er enkelt, funktionelt og diskret nuanceret med mange hovedsætninger. Gode læseoplevelser og god læsetræning går her hånd i hånd for målgruppen.

Handlingen er spændende, og rammen for plottet er klar og enkel. Tolv børn blev fjernet fra deres forældre for tolv år siden. Et af disse børn, drengen Fumi, besidder usædvanlige kræfter, og han opdager pludselig, at han er jaget, men han er også nysgerrig og vil vide hvorfor. Fumi opdager også, at det han kan, også er en værdifuld vare. Han søger sandheden i Skyggebyen og senere i Futuropolis. Illustrationerne er desværre sort/hvide, men heldigvis sidestore. De er klassiske illustrationer i vesteuropæisk stil, men har i deres enkelhed og konstruktion nogle manga elementer i udtrykket. Gode farveforsider dækker for indhold.

Inspirationen til denne historie kommer vist mange steder fra, fx film som De fortabte børns by og Twelve monkeys, og det er jo voksenfilm. Stemningen er lidt ligesom i Taynikma-serien, blot kræver disse lidt mere rent læseteknisk.

Seriens start er spændende, og mange, især drengelæsere, i målgruppen vil finde bøgerne spændende og interessante, og med god ret.


Berlingske tidende

d. 20. aug. 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 20. aug. 2010


Proxima

Nr. 92 (2010)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 92 (2010)