Bøger / faglitteratur / kogebøger

Provence


Beskrivelse


I stemningsmættede fotos og ledsagende tekst gives et indtryk af det landlige Provence i overskrifter som bl.a. fontænerne, markederne, oliven, pottemagerne og stofferne.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Birgit Sloth

2007

Smukt billedværk, der på fornemste vis beskriver kulturen i Provence og formidler områdets særlige stemning. Billederne er samlet emnevis med en kort tekst, hvor emnerne er det, der kendetegner Provence: husenes facader, skodder, døre og tegltage, landsbyernes fontæner, klokketårne, mindesmærker og petanque. Dertil kommer stofferne, keramik og glas, sæberne og selvfølgelig markederne og produkterne. I de sidstnævnte afsnit er der sider med de mest kendte provencalske retter. Disse opskrifter har alle tidligere været bragt i forfatterens bog Provence : vinen, maden og landskabet fra 2000, men bringes her i kort form uden illustrationer. Bogens billeder er, med ganske få undtagelser, nye, og alle er meget smukke. Der er ofte fokuseret på en detalje, der understreger særpræget, når der er flere billeder med samme emne. Bogen vil glæde alle Provence-farere. Det er ikke en rejseguide, men en øjenåbner og god introduktion til området for nye besøgende, og for alle tidligere gæster vil ferieminderne vælte frem.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2000

af

af

Elsebeth Kristensen

d. 19. juni 2000

Mens dette skrives er jeg overbevist om, at mange danskere er på vej til eller allerede befinder sig i Provence for at holde sommerferie, og de kunne have haft stor glæde af Lars Boesgaards bog Provence. Den er kilde til meget fornøjelig og nyttig læsning om maden, vinen og landskabet, de tre begreber der kendetegner Provence. Vinen, der er i centrum, præsenteres med historien, druesorter, livet på marken og i kælderen og en gennemgang af de enkelte vinområder. Under hver overskrift gemmer der sig en guldgrube af oplysninger, alt fra en kort gennemgang af fransk vinlovgivning til en opskrift på pastis. Det samme gælder for maden eller solens og nøjsomhedens køkken, som det også kaldes, og som alligevel er så rigt i råvarer. Der er litteraturliste, ordforklaringer og stikordsregister bagest i bogen, der er ill. med farvefotos, hvoraf hovedparten er taget af forf. Provence er i forvejen velbeskrevet, f. eks Provence - den skønne kogebog fra 1995 og Mine bedste opskrifter fra Provence fra 1996, der er på vej i ny udgave og endelig Et bord i Provence fra 1996, alle udmærkede titler, som Lars Boesgaards bog supplerer på allerbedste vis med sin begejstring, viden om og kærlighed til området, og så er den befriende fri for at være glansbilledagtig og opstyltet.


Weekendavisen

d. 15. juni 2007

af

af

Lars Bonnevie

d. 15. juni 2007


Berlingske tidende

d. 30. juni 2000

af

af

Niels Houkjær

d. 30. juni 2000


Jyllands-posten

d. 29. juli 2000

af

af

Niels Lillelund

d. 29. juli 2000


Politiken

d. 9. juli 2003

af

af

John Njor

d. 9. juli 2003


Euroman

Nr. 80 (2000)

af

af

Jesper Uhrup Jensen

Nr. 80 (2000)


Børsen

d. 29. juni 2000

af

af

Mette Kryger

d. 29. juni 2000


Weekendavisen

d. 7. juli 2000

af

af

Pernille Stensgaard

d. 7. juli 2000