Bøger / faglitteratur til børn

Pruttebogen - leksikon over fimser


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med sjove facts om 23 forskellige typer prutter og deres særlige kendetegn, fx om "bobleren", "kanonslaget" og "siveren".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2019

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 8. maj 2019

Sjovt leksikon over 23 forskellige typer prutter - til hyggelig højtlæsning for børn på 6-10 år.

Bogen indledes med 4 sider generelt om prutter, bl.a. hvad der kendetegner en prut, og hvordan en prut bliver til. Der er mange sjove facts, fx at alle mennesker prutter - også Dronning Margrethe. Herefter gennemgås 23 forskellige typer prutter og deres særlige kendetegn. Man hører fx om "bobleren", "kanonslaget" og "siveren". Bogen er skrevet af Stine Dreyer og hendes datter på 7 år, Hannah. Stine Dreyer har tidligere udgivet en fantasyroman og en voksenbog. Illustrationerne er lavet af Maria Buchmann, som også har illustreret en del andre børnebøger.

Det er en smagssag, om man har lyst til at læse en hel bog om prutter, men rigtig mange børn vil helt sikkert finde den sjov. De forholdsvis korte tekster er en udmærket blanding af informative, leksikale oplysninger og en mere munter, personlig tone. Det er afgjort de fine illustrationer, som hæver bogen over gennemsnittet. De er tegnet med akvarel, og figurerne er sjove og karikerede. Dronning Margrethe er fx tårnhøj, med kæmpestor hat og en cigaret i hånden. Bogens forside er fin og indbydende, og bagsideteksten giver et godt indtryk af bogens indhold.

Der findes en del billedbøger om personer som prutter, men hvis man søger mere faktuel viden om prutter (som i denne bog), findes der Bogen om prutter (fra 10 år).