Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Psykocyber


Beskrivelse


Science fiction. København engang i næste århundrede. Mojo og Virtus er 17 år og opholder sig helst i Cyberworld. Virtus dør midt i et cybergame, men er han nu død i virkeligheden?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Eva Lodal

d. 18. dec. 2018

SAs 3. bog efter Jordens salt og Begyndelsen - og lige så godt fortalt. Titlen antyder en måske ikke så fjern fremtid, og bogen er som mange fremtidsvisioner ganske sort. Den handler især omkatastrofale følger af at adskille hjernen fra kroppen - dels relativt uskyldigt i cybergames' kunstige virkelighed, dels helt konkret gennem en ung fyr, hvis hjerne har været udsat forgenmanipulation. Med en digitaliseret hjerne er han blevet en iskold kyniker, som koncentrerer sig om cyber-action og ultravold; han dør fysisk, mens han er i et cybergame, og bruger så hele sinhjerneenergi til at skaffe en ny krop og desuden lave foruroligende ravage på edb-nettet, også statsmagtens. Det sidste udløser aktioner som fyrens ven og en pige bliver livsfarligt indblandet ibl.a. en voldsom udgave af Nørrebro-natten; den udspiller sig på broerne til Amager, Øen, som er et reservat for udstødte og et sted i opløsning. Også personerne, både unge og voksne, ergenkendelige, taler nudansk etc., som90er-danskere i et samfund, der 'bare' er mere polariseret, mere åndeligt fattigt, mere overvåget ... En flot blanding af kontant spænding og teknologiskeperspektiver, som vil fascinere nogle og give andre myrekryb, ligesom forsideill. af en cyberhjelm på et hovede. Fra 13 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

I en måske ikke alt for fjern fremtid følger vi de problemer, der kan opstå for samfundet og for den enkelte, når et ved biologisk digitalisering genmanipuleret, reagensglasfremstilletmenneske dør fysisk, mens han via sit Virtual-Reality udstyr er pådet globale netværk. Der skal ikke læses mange sider i romanen, før interessen er fanget og det efterhånden afdækkes, hvordanhistorien ud over at være en elementært spændende og til tider ganske barsk beretning om unge menneskers forsøg på at håndtere deres virkelighed også bruges til at vise konsekvenser af en muligvidereudvikling af forhold og muligheder, vi allerede kender og har lige nu. I et flot, letflydende, nutidigt sprog og med en åben typografi og korte kapitler med hurtige, filmiske klip mellemsideløbende handlingsgange får unge læsere fra ca. 14 år mulighed for at følge et spændende tankeeksperiment, der uden at være direkte knugende egentligt ikke har megen anden opmuntring end dengrad af anstændighed, der får den enetil trods alt at forsøge at hjælpe den anden. Den er mest for de unge, der allerede kender en del til filer og netværk - og det er jo ikke altid dem, der ermest for bøger med mange ord og ingen billeder.


Berlingske tidende

d. 23. dec. 1994

af

af

Lars Handesten

d. 23. dec. 1994


Information

d. 7. okt. 1994

af

af

Elo Nielsen

d. 7. okt. 1994


Det fri aktuelt

d. 2. nov. 1994

af

af

Steffen Larsen

d. 2. nov. 1994