Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Puk og Siv


Beskrivelse


Puk og Siv leger sammen. De spiser is. De får is i håret og må i bad. De to piger sprøjter med vand, da de leger i badekarret, og mor bliver våd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 21. mar. 2011

Ny superlet serie Lydret dingo. Mini for børn der netop har lært bogstavernes lyde. Teksten består af 100 % enstavelsesord. LET-tal 7.

Forfatteren er kendt for sine letlæselige tekster. Her en lille tekst om pigerne Puk og Siv, der leger sammen og spiser is. De får is i håret og må i bad. De to piger sprøjter med vand, da de leger i badekarret, og mor bliver våd. Det er handlingen i denne superlette lydrette tekst. Den er sat på 2 linjer øverst på hver side. Illustrationerne er farverige i en naiv streg. De dækker hele opslag, og understøtter teksten. Omslaget viser mor og de to piger med is i håret på vej i bad.

Af bogens bagside fremgår det at flere titler er på vej om Puk og Siv og Tor og Tim i en å. Forfatteren har begået flere lette tekster bl.a. serien om Sif og Søs.

Den superlette tekst har et forståeligt indhold, og bogen kan give begynderlæseren en succesfornemmelse ved at kunne læse. Der er mangel på LET-tal 7 tekster. Derfor byder jeg denne nye serie velkommen på hylderne - til børn fra bh. klasse/1. klasse. Bogen her vil tiltrække pigerne.