Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Rædsomme Rune og den hemmelige klub


Beskrivelse


Fire historier med Rædsomme Rune, hans bror Perfekte Peter og naboens datter Sure Sofie. Rune skal vaccineres og holder fødselsdag. Sofie har en hemmelig klub, og Peter prøver at være rædsom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2011

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 30. aug. 2011

Korte historier til børn på 6-12 år, der kan lide en sjov historie fra en hverdagsverden, de kan nikke genkendende til. På omslaget fornemmer man, at der i bøgerne er lagt op til morsom ballade. Velegnet til højtlæsning.

Francesca Simon skabte i midten af 1990'erne serien om Horrid Henry, der i dansk oversættelse er blevet til Rædsomme Rune. Hver af de to bøger indeholder 4 afsluttede historier med Rædsomme Rune, hans bror Perfekte Peter og naboens datter Sure Sofie. Vi er med i danseskole, på campingtur til Frankrig, hos vaccinelægen, i den hemmelige klub, til fødselsdag og meget mere. Sproget er flydende og oplæsningsvenligt sat i en stor og tydelig typografi. De sort-hvide illustrationer af Tony Ross er stemningsfulde og lægger ikke skjul på, at der er optræk til skæg og ballade. Det er morsomme historier, som børn og voksne kan grine af sammen, og i længden passer fortællingerne lige til en godnathistorie. Rædsomme Rune skal nok finde sin hylde på børnebibliotekerne.

Drengestregerne og humoren i historierne med Rædsomme Rune minder om serien med Kaptajn Underhyler af Dav Pilkey, eller om nogle af Roald Dahls bøger, fx Matilda.

Endelig er bøgerne om Rædsomme Rune kommet på dansk. Med stemningsfulde illustrationer og historier fulde af skæg og ballade, er de velegnet til oplæsning.