Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Raftehegn


Beskrivelse


Rafterne var kommet om torsdagen, nu skulle der bygges raftehegn i weekenden. Mor syntes ikke hegnet var en god idé, men far ville have det op, så alle idioterne ikke kunne kigge ind i haven.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2020

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 19. mar. 2020

Stærk billednovelle om far-søn forholdet og de usagte ting, som kan fylde meget mere, end det der siges højt. For unge fra 13 år og op.

I weekenden skal far og søn bygge et raftehegn ude i haven. Mor vil ikke have hegnet. Far synes at der er for mange idioter, der kan kigge ind i haven. Idioterne er hundeluftere, der går forbi. Raftehegnet tager form, far og søn finder en rytme, hvor det hele kører. Til frokost holder de pause og går ind og spiser. Moren er utilfreds med, at de drysser på gulvet med savsmuld fra rafterne. Der er en trykket stemning. Novellen er tidligere udgivet i 2011 i novellesamlingen Jeg begyndte sådan set bare at gå.

En velskrevet novelle om det usagte, der kan være i en familierelation. Om vold i hjemmet og om unges rolle, når forældrene ikke har et sundt forhold. De udtryksfulde illustrationer af Els Cools fuldender dramatikken i historien og understreger det usagte i forholdet mellem far og søn.

I serien Gyldendals billednoveller for unge er tidligere udkommet Det vi har mistet#Parisjetaime og #Parisjetaime, som også behandler stærke emner og handler om unge på tærsklen til at blive voksneI serien Gyldendals billednoveller for unge er tidligere udkommet Det vi har mistet og , som også behandler stærke emner og handler om unge på tærsklen til at blive voksne.


litteratursiden.dk

d. 4. apr. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 4. apr. 2020

Fremragende, barsk og smukt illustreret billednovelle for unge. Kim Fupz Aakeson skrev novellen i 2011, og den er at finde i novellesamlingen ’Jeg begyndte sådan set bare at gå’. Nu er den genudgivet...


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 5 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 5 (2020)