Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Raket til Mars


Beskrivelse


Drengen Nis og katten Møffe rejser til Mars i et rumskib de selv har bygget. På turen oplever de mange spændende og farlige ting.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2000

af

af

Karsten Boll (skole)

d. 24. nov. 2000

Forfatteren til Der er bid, morfar! m.fl. har lavet endnu en begynderlæsningsbog. Det er en fin lille historie om Nis, der er alene hjemme med katten Møffe. Han leger, at de skal rejse med en raket til Mars. I fantasien foretager de en rumvandring og møder marsmænd. En af dem vil skyde Møffe! I det samme kommer far hjem og ser, at Nis bløder på hånden. Møffe har kradset ham under legen. Det er let nok at få lix-tallet ned, når man sætter punktum, og dernæst fortsætter med ufuldstændige sætninger som helmeninger fx "De har været på Månen. På Venus. Og på Saturn" (s.8). Men som helhed er teksten let at læse for begynderlæsere i 1. klasse. Dog hæmmer det læsningen, at teksten er trykt ind i illustrationerne og baggrunden varierer fra sort til grøn i flere nuancer. Illustrationerne, der ser ud som acrylfarvetegninger, dækker flere steder hele siden. De er naivistiske specielt personerne, men supplerer i øvrigt fint Nis' fantasi.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2000

af

af

Bente Nielsen

d. 24. nov. 2000

Denne lille bog for begynderlæsere befinder sig i den letteste ende af skalaen. Den handler om den opfindsomme og fantasifulde dreng Nis og hans tro følgesvend katten Møffe. Af nogle gamle spande og en papkasse har de bygget rumraketten X-5 og drager spændte ud i rummet, hvor de lander på Mars. De oplever mange mærkelige ting og møder små sjove, grønne mænd og skydegale soldater, inden de lander sikkert igen. Nis og Møffe, som kendes fra U-båden, 1999 er atter på banen i en nervepirrende ekspedition, som umiddelbart har mest appel til drengene. Bøgerne udkommer ligesom forfatterens bøger om Morfar og Line i serien Lille Dingo, og er beregnet til læsning for de 6-7årige. Illustratoren har skabt et indbydende, farvestrålende univers med fantasifulde figurer og spændende scenerier, der breder sig ud over alle sider. Sproget er enkelt og meget let at læse. Teksten er sat ovenpå billederne, dog således at den både er læsevenlig og indbydende. En dejlig bog, som nok skal fænge hos målgruppen.