Forfatteren kalder historien for en thriller, men det er mere en historie om overgreb, krig, trafficking og organtyveri, fattigdom og ulighed. Både med hensyn til forside og indhold, emne og sprog henvender bogen sig til en målgruppe, der har mod på at prøve noget anderledes.
Freddy Milton er især kendt som tegner og desuden som forfatter til bl.a. Mathias og undergangen, 2012, om familieforhold og Sasja's sidste chance, 2012, om reinkarnation. Nærværende bog kan i sprog og indhold appellere til bl.a. voksne, som måske vil læse noget alternativt. Vi følger, som ofte hos Milton, to forskellige spor, der langsomt flettes sammen. Som læser skal man hænge sig fast i historien for ikke at blive tabt undervejs, for emnerne er mange, miljøskildringerne noget overfladiske og dialogerne stive.
Miltons forfatterskab hopper rundt mellem genrer og målgrupper, og denne kan bedst sammenlignes med tidligere titler fra forfatterens hånd. Sproget, stilen og det eklektiske valg af temaer er ens, uanset om han bevæger sig i fantasy-universer, i krimi- eller ungdomsland.
Socialt indigneret roman om fattiges forhold på tværs af kontinenter og om en dansk pige, der hvirvles ind i et speget spil om trafficking og organdonation og en fyr, der misbruger ofre for trafficking, indtil skæbnen indhenter ham. De mange emner gør handlingen forvirrende, og historien lider under, at især dialogerne ikke er helt velfungerende.