Bøger / faglitteratur til børn

Rav


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2018

af

af

Stine Bille

d. 19. okt. 2018

Vidste du, at rav er harpiks som er mange millioner år gammelt? Det og meget mere kan du læse om i denne fagbog om rav. For børn mellem 7 og 9 år.

"Rav" er en del af serien "Min første bog". Bogen er bygget op over 6 opslag af to sider bestående af en grundtekst, et foto samt en faktaboks eller forklarende illustration. De seks opslag forklarer bl.a. hvad rav er, hvor man kan finde rav og hvordan man har brugt rav som bytte varer tilbage i tiden. Der er en illustration som viser, hvordan harpiks i gennem millioner af år er blevet til rav. Bogen har let-tal 15. Der er indholdsfortegnelse, stikordsregister og materialeforslag, hvis du vil vide mere om rav. Bogen har fast omslag og på www.minførstebog.dk kan man finde opgaver til bogen.

Det er en god, letlæst fagbog, som giver en kort indføring samt mange interessante fakta om rav. Teksten er veltilrettelagt, og formuleret i korte sætninger. De mange farvefotos er gode og meget informative. Billederne er appellerende og inviterer til læsning.

Der findes ikke mange letlæste bøger om rav, men i Rav - fra strand til smykke som henvender sig til lidt ældre børn, kan man også læse om rav.