Bøger / skønlitteratur til børn

Redens vogter


Beskrivelse


Tegneserie. Bragon og hans venner er nået til Himlens Finger. Her møder de Kiskill, som vogter reden med tidsfuglens æg, hvilket får afgørende betydning for Akbars videre skæbne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jakob Glahn (skole)

d. 18. dec. 2018

Bragon og hans tre venner, deriblandt troldkvindens datter, Zassa, er på vej til at finde tidsfuglens æg. Ægget er nødvendigt for at mpn fortsat kan holde de onde magter indespærret og dermedbevare samfundet. Undervejs møder de en mængde farer og gennemgår mange lidelser. Der er middelaldermystik og evntyrlige monsterfigurer, der medvirker til at skabe en fængslende historie. Det ersamtidig lykkes tegneren med spændende billedvinkler og en god variation i billedformater at styrke det intense handlingsforløb. Når så farvelægningen er i top er der skabt en god tegneserie. Deter dog en klar forudsætning for at læse dette bd. 4, at man har læst de forrige. Det er faktisk synd at man har splittet denne serie op i 4 albums. Det er vanskeligt at administrere forbibliotekaren. Fra 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vera Jensen

d. 18. dec. 2018

Dette er 4. og afsluttende del af pigens Zassas og hendes ledsageres lange søgen efter Tidsfuglen. Troldkvinden Mara skal bruge Tidsfuglen for fortsat at holde den onde Ramor indespærret i enkonkylie. På toppen af et bjerg finder de Tidsfuglens rede. Mara forråder de andre ved selv at overtage Ramors magt, men hun bliver dræbt af Tidsfuglens vogter, og der hersker atter harmoni påplaneten Akbar. Serien er i den genre, man benævner som fantasy. Den er fortalt i et voldsomt og levende billedsprog. Stregen er flot og suveræn. Tegneren behersker den filmiske klippeteknik medgode skift mellem nær- og totalbilleder og vekslende perspektiver. Mange af enkeltbillederne har stor suggestiv gennemslagskraft med deres voldsomme effekter og særprægede dæmoniske figurer. Heleplaneten Akbars usædvanlige fauna og besynderlige intelligente livsformer er skildret med stor fantasifuldhed. Som i mange eventyr er det her kampen mellem det gode og det onde, der skildres -eller rettere kampen mellemkosmos og kaos. Historien vil nok forekomme de helt unge læsere lidt indviklet, og desuden er den ret voldsom og blodig. Albummet kan læses fra 12 år og opefter -inklusive de voksne.


Information

d. 27. aug. 1988

af

af

Jørgen Aabenhus

d. 27. aug. 1988


Politiken

d. 19. juni 1988

af

af

Ole Munk

d. 19. juni 1988


Bixen

årg 17, nr 6 (1988)

af

af

Kim Karmark

årg 17, nr 6 (1988)


Det fri Aktuelt

d. 25. maj 1988

af

af

Steffen Larsen

d. 25. maj 1988