Det lille værk henvender sig til et publikum med interesse for forfatteren Morti Vizki, med interesse for ægyptisk kunst - og med interesse for det velskrevne danske essay.
Mikkel Thykier lægger i bogens første essay ud med en afdækning af, hvad betegnelsen poesi egentlig rummer. Det næste essay tager udgangspunkt i de oldægyptiske kongeportrætter, hvor deres funktion afdækkes til en diskussion af maskens funktion. Disse to indledende essays lægger så op til bogens tredje og længste essay som er en analyse af, hvad masken betyder og hvordan den anvendes i Morti Vizkis forfatterskab, navnlig i værkerne Sol, Mange boliger og Rejsebog. Thykier er i alle tekster på en krævende opgave, som han løser sublimt og navnlig i analysen af Morti Vizki kommer dybt ned i dette helt specielle digteriske univers, som Thykier med stor indsigt åbner for den interesserede læser. Værket er komplekst, kompakt og en kilde til indsigter i de felter, Thykier her samler. Det er en imponerende og dybt fascinerende udgivelse. Illustreret. Noter.
Mikkel Thykier har tidligere udsendt den lige så markante Entré: Mikkel Thykier : tre forord, 2009, og hans nye værk er fuldt så anvendeligt som forgængeren.
Værket er en helt speciel læseoplevelse, intenst i både sprog og analyser, og i hoveddelen, essayet om Morti Vizki, giver Thykier spændende bud på nøgler til dette helt specielle forfatterskab. Thykier er ved at indtage en helt speciel position på dagens danske litterære scene med sin helt personlige essayform.