Bøger / faglitteratur / billedværker

Regan Vest : demokratiets sidste bastion


Beskrivelse


60 meter under en kridtbakke i Rold Skov ligger bunkeranlægget Regan Vest, som i tilfælde af invasion skulle huse regeringen og dronningen. Kom med ned og se det gigantiske anlæg, som var "Danmarks bedst bevarede hemmelighed".

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 24. okt. 2019

60 meter under en kridtbakke i Rold Skov ligger bunkeranlægget Regan Vest, som i tilfælde af invasion skulle huse regeringen og dronningen. Denne bog giver en guided tour i dethemmelighedsfulde anlæg. For alle med interesse i den kolde krig.

Under et helt almindeligt parcelhus i Rold Skov ligger et gigantisk bunkeranlæg, som var "Danmarks bedst bevarede hemmelighed". Bunkeren blev bygget i tresserne, og alle involveredes indsigt var på et strengt "need to know"-niveau. Bogen er illustreret, ofte med dobbeltsidede fotos af anlæggets interiør, som giver et detaljeret indblik i hvordan det danske demokrati dybt under jorden skulle overleve en 3. verdenskrig.

Bogens store styrke er dens billedmateriale, som efterlader læseren fascineret over, at der kan eksistere sådan et sted i Danmark, oven i købet uden at den brede befolkning anede noget om det. Man gyser, når man læser om hvordan radioaktive luftfiltre skal udskiftes, og man overraskes over dronningens gemakker, som mest minder om et soverum på en efterskole.

Danmarks dybeste hemmelighedI paddehattens skygge omhandler også Regan Vest, men fokuserer i højere grad på Danmarks situation under den kolde krig på et overordnet plan. Et andet betydeligt koldkrigsanlæg, Stevnsfortet, beskrives i I paddehattens skyggeDanmarks dybeste hemmelighed omhandler også Regan Vest, men fokuserer i højere grad på Danmarks situation under den kolde krig på et overordnet plan. Et andet betydeligt koldkrigsanlæg, Stevnsfortet, beskrives i .


Politiken

d. 10. nov. 2019

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 10. nov. 2019


Weekendavisen

d. 15. nov. 2019

af

af

Morten Beiter

d. 15. nov. 2019