Bøger / faglitteratur / rejseguides

Rejseklar til Harzen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2010

af

af

Kent Skov

d. 11. okt. 2010

I det omfang der er en ny målgruppe af Harzen-rejsende, vil bogen bestemt være anvendelig.

Informationstæt rejseguide om Harzen - et gammelt turistmål for danske (senior)turister. Harzen dækker et naturskønt tysk område lidt mindre end Fyn fordelt over tre delstater præget af bjerge, skove og hyggelige byer og områder med Goslar og Bloksbjerg som de mest kendte. Området "relanceres" som et oplagt mål for vandre- og mountainbiketurister. Først er der afsnit med informationer om praktiske forhold, togafgange, rejsearrangører og afstande i bil fra Danmark og rundt i området. Der er korte infoafsnit og faktabokse om områdets historie og karakteristika. Hovedafsnittet er i syv kapitler med gennemgange af de enkelte delområder og symboler på faciliteter som overnatningsmuligheder, spisesteder etc. Enkelte fotos i farver og s/h og et totalkort foran i bogen med byer og bjerge afmærket. Detailkort i udsnit ved gennemgangene af de enkelte områder og bagest som løst indstik et "topografisk" oversigtskort i farver. Desværre er bogens funktionelle og æstetiske kvalitet svingende - typografien er mange steder for svag og komprimeret.

I samme serie også udgivet guides om Tjekkiet, Slovakiet og Slovenien. Om området findes også den lille bil- og campingguide Harzen og Lindemeier Guide til Harzen tilbage fra 1992.

Udmærket informationstæt rejseguide om det klassiske tyske rejsemål, der appellerer til et nyt aktivt publikum. Bogen er dog lidt uoverskuelig og layoutet noget skrabet.