Bøger / faglitteratur / rejseguides

Rejseklar til Rhinen, Mosel & Eifel


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2011

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 16. dec. 2011

En længe ventet turguide, der helt bestemt vil blive efterspurgt af de mange rejsende til vores store og spændende naboland.

Forfatterparret Lis Jensen og Henrik Lund har fundet en rigtig fin niche i rejseguiderne, nemlig beskrivelser af områder, der er rige på interessante oplevelser og samtidigt ikke ligger langt fra Danmarks grænser. Senest er Harzen-området beskrevet og i den aktuelle bog er emnet det vestlige Tyskland med udgangspunkt i floderne Rhinen og Mosel og bjergområdet Eifel. Blandt de store og kendte tyske byer, der omtales i bogen, kan nævnes Köln, Bonn, Trier og Aachen, men desuden gives mange forslag til besøg i mindre byer og naturområder. Bogen indledes med et væld af praktiske oplysninger, som præsenteres i et friskt sprog. Der er et par sider med en mini-parlør og beskrivelser af spisekortets lokale specialiteter, samt selvfølgelig øl og vin, som områderne også har mange varianter af. Bogen er praktisk anlagt uden dyrt udstyr, og farvebillederne må man selv ned og tage. Kortudsnittene er dog ikke ret vellykkede, men bagerst i bogen medfølger et godt kort i farver.

Bortset fra Politikens Turen går til Sydtyskland er der ingen nye danske turguider, der dækker denne del af vores eneste landfaste naboland. Moselområdet beskrives dog i dvd'en fra 2008 Langs Mosel i autocamper.

Vi trænger til mange flere nye turistguider til Tyskland, og den aktuelle Rejseklar til Rhinen, Mosel & Eifel er en meget velkommen udgivelse, som lånerne vil tage godt imod.