En bearbejdet udgave af Vernes klassiker er egnet til læsning for børn fra 11 år, og for unge og voksne til læsetræning.
Romanen fortælles, som originalen, af en jeg-fortæller, Axel, en ung fyr der bor i Hamborg sammen med sin onkel, professor Lidenbrock i 1863. Et gammelt stykke pergament falder ud af en bog, og snart er Axel, professoren og islændingen Hans på vej ned i en islandsk vulkan, for at løse gåden om de mystiske tegn på pergamentet og naturforskeren Saknussemms mystiske forsvinden. Dette er på en måde en lidt "tør" udgave af klassikeren, der er ikke illustrationer eller gjort noget særligt ud af udstyr, men til gengæld er teksten redelig og fint gendigtet på et nutidigt ligefremt dansk. Forsiden er i retro stil der giver mindelser om Jan Lööfs illustrationer. Omslag og bagsidetekst er dækkende for indhold.
Bogen udkommer i forlagets læsebearbejde serie hvor en række klassikere, som fx Fiskerne af Hans Kirk og Torben Nielsens Nitten røde roser og Stevensons Skatteøen også er udkommet, og sidstnævnte er den, som nærværende bedst kan sammenlignes med i forhold til brug og målgruppen. Denne Verne titel udkom i Gyldendals udødelige, fx 2. udgave, 2. oplag i 1991, og det er en lidt mere omfangsrig udgave med flere beskrivelser og illustrationer. Desuden udkom en anden bearbejdet udgave i 2000 (forlag Keesing), som dog ikke er indkøbt på særlig mange biblioteker.
En brugbar og velbearbejdet udgave af Vernes klassiker.