Bøger / skønlitteratur / roman

Rekviem


Beskrivelse


Tempelridderne har tabt slaget om Det Hellige Land, og deres magt er aftagende. Tilbage i Paris i 1295 sættes en nedbrudt Will Campbell i en alvorlig loyalitetskonflikt i forhold til Ordenen samtidig med at forholdet til datteren Rose forværres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 19. okt. 2011

Efter mere end 1500 sider i selskab med tempelridderen Will Campbell, når vi til den dramatiske afslutning på Ordenens liv med dette 3. og afsluttende bind. Det henvender sig først og fremmest til læsere af Broderskabet og Korstog hvilket understreges af samme type omslag til de tre bøger.

I 1295 må kampen om Det Hellige Land anses for tabt for Tempelridderne. Will er tilbage i Paris, nedbrudt over det sidste slag og tabet af sin elskede og dertil nu også afvist af datteren Rose. Men det skal snart blive endnu værre, for nu bliver selve hans troskab mod Ordenen sat alvorligt på prøve, da Tempelridderne indgår et partnerskab med den engelske kong Edward om at deltage i krigen mod Skotland - Will's hjemland. Den franske konge er imens stærkt optaget af at tilrane sig Tempelriddernes skatte, og det ene forræderi følger det andet både inde i og uden for Tempelordenen i en nedadgående spiral mod den totale opløsning. Den dramatiske fortælling følger tæt op ad de historiske fakta om forfølgelsen af og opgøret med middelalderens krigermunke.

Det er klart markedets grundigste og sådan set også mest spændende serie om de navnkundige Tempelriddere og deres blodige tidsalder. Af interesse er selvfølgelig også bøgerne om Arn og Raymond Khourys bøger.

Det afsluttende bind er langt mere dramatisk og spændende end bind 2 og afslutter den farverige og underholdende Tempelridderserie på bedste vis. Den ihærdige og interesserede korstogsentusiast vil dermed blive belønnet fuldt ud.