Denne håndbog i relationsudvikling i skolen henvender sig til skoleverdenens professionelle faggrupper. Både lærere, pædagoger og skoleledere i grundskolen kan have stor gavn af bogens praksisnære teorier. Men også videre op gennem uddannelsesforløbet kan undervisere anvende bogens viden. Derudover er bogen oplagt læsning på både lærer- og pædagoguddannelsen.
Denne håndbog tager udgangspunkt i praksiseksempler for at vise, hvordan relationstænkning og andre redskaber kan anvendes til at skabe inkluderende læringsfællesskaber, som fremmer skolens fællesskab samt elevernes udbytte af skoledagen. Bogen er meget handlingsorienteret og indeholder øvelser målrettet skolens forskellige faggrupper. Det er en meget læsevenlig og positiv udgivelse, som hele tiden har fokus på udvikling af gode læringsmiljøer.
Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om begreberne narrativ pædagogik, anerkendende pædagogik samt den inkluderende skole. Tre områder som der er meget fokus på og derfor også udgives megen ny litteratur om i disse år. KRAP i skolen, 2013, og Inklusion i skolen : praksisnær guide til fællesskaber, 2013, kan eksempelvis nævnes som to gode supplementer.
Der er stort fokus på inklusion, anerkendende pædagogik og relationsudvikling i grundskolen i disse år og et stort behov for god og relevant litteratur om emnerne. Denne håndbog dækker en stor del af dette behov.