Bøger / faglitteratur

Religiøse USA - sekulære Europa? : et tema og variationer


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 5. maj 2010

Med sit høje faglige niveau og sin akademiske stil henvender bogen sig især til samfundsforskere og universitetsstuderende, men kan også bruges af særligt interesserede lånere med en vis baggrundsviden.

Bogens 3 forfattere, der bl.a. beskæftiger sig med religionssociologi, undersøger hvordan de 2 økonomisk set fremstående samfund kan være så forskellige med hensyn til religion. De bringer religionen tilbage som en vigtig faktor i sociologien og kommer frem til, at modernitet og sekularisering ikke nødvendigvis hænger sammen, og at Europas egenart er historisk betinget. Hovedtemaet udfoldes bredt i et kapitel, der udforsker forskellene i det religiøse liv og årsagerne hertil. De følgende kapitler uddyber forskellige aspekter af hovedtemaet, som forholdet mellem kirke og stat, påvirkningen fra og den forskellige udvikling af oplysningstidens idéer, de institutioner der er bærere af oplysningsfilosofien og sammenhængen mellem religion og sociale forskelle. I sidste kapitel sammenfattes bogens teorier, og der ses på den politiske implementering. Bogen er spækket med referencer til andre forskeres værker, og den omfattende litteraturfortegnelse understreger det akademiske præg.

Der findes ingen tilsvarende litteratur på dansk.

En aktuel bog med en forholdsvis smal målgruppe, der med sin nuancerede akademiske analyse af forskellene mellem det religiøse USA og det sekulære Europa giver en bedre forståelse for de hyppige misforståelser mellem de to samfund og Europas egenart.


Jyllands-posten

d. 23. juni 2010

af

af

Dennis Nørmark

d. 23. juni 2010


Kristeligt dagblad

d. 11. juni 2010

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 11. juni 2010


Dansk kirketidende

Årg. 162, nr. 6 (2010)

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

Årg. 162, nr. 6 (2010)


Religion

2011, nr. 1

af

af

Otto Rühl

2011, nr. 1


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 35 (2010)

af

af

Charlotte Ellermann

Årg. 100, nr. 35 (2010)Informationer og udgaver