Debatbog fra en ateist, tiltænkt ateister, som forfatteren gerne vil overbevise om de gode sider ved religion, til efterfølgelse i det sekulære samfund.
Alain De Botton (f. 1969) skriver essayistiske bøger om hverdagslivets filosofi om emner som kærlighed, rejser, arkitektur og litteratur. ADB er erklæret ateist, men fremfører her argumenter for, at religion har noget at tilbyde ateister og det verdslige samfund. Det er især mht. fællesskab, sjælens mest seriøse spørgsmål, tilværelsens problemområder og vejledning i god adfærd ADB mener det sekulære samfund og dets institutioner kan lære af religion og dens institutioner. Han giver eksempler fra fx uddannelse, kunst, arkitektur og reklamer på hvordan disse kan lære os at blive bedre mennesker. Det er kort sagt religionens forholden sig til det hele menneske og dets skrøbeligheder ADB mener det verdslige samfund kan lære af. Spørgsmålet om Guds eksistens er derimod irrelevant, mener han. Han har startet School for Life i London, hvor der holdes prædikener over menneskelige dyder.
Der pågår en hidsig debat mellem troende og ny-ateister. Andre indlæg i debatten er fx Gudløse hjerner : et opgør med de nye ateister, 2009, og Grænser for Gud : giv det verdslige samfund en chance, 2005.
Velskrevet og tankevækkende debatbog, som rammer ned i både den aktuelle samfunds-værdidebat og debatten mellem troende og ateister. Den vil helt sikkert afføde mere debat om samfundsværdier og religionens rolle i sekulariserede samfund.