Bøger / faglitteratur / bibelfortolkninger

Rembrandt som bibelfortolker


Beskrivelse


Et teologisk mere end et kunsthistorisk bidrag til forskningen i Rembrandt (1606-1669), idet en række teologer giver deres perspektiver på Rembrandts malerier og tegninger af motiver fra Bibelen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 15. nov. 2010

Det er teologer og andre med et kirkeligt afsæt mere end kunstinteresserede, der vil låne denne bog med forskellige teologers kommentarer til en række billeder af Rembrandt. Det er ikke en bog for den forudsætningsløse læser, men har man en kunstinteresseret præst i omgangskredsen, er det en oplagt julegave.

Det er ti teologer fra det århusianske universitetsmiljø, der har forfattet de knap 20 korte gennemgange af værker af Rembrandt tolket ud fra en bibelsk vinkel. Forfatternes teologiske baggrund og dybe optagethed af det bibelfaglige er tydelig. Det teologiske niveau er højt, og selvom de fleste bidrag fungerer fint sprogligt, forudsætter læsningen et solidt kendskab til Bibelen. Bogen indledes med en kort gennemgang af Rembrandts liv og hans kunst og afsluttes med billedfortegnelse, litteraturliste og ultrakorte biografier over forfatterne. Bogen er fornemt illustreret og lækkert layoutet.

Der er allerede en del materiale om Rembrandt på dansk. Denne adskiller sig ved at lægge en teologisk og ikke en kunsthistorisk vinkel på beskrivelsen af et udvalg af hans værker.

Over et par sider hver gennemgår en række Århus teologer en række Rembrandt billeder ud fra en bibelsk tolkning, og bogen er et teologisk mere end et kunsthistorisk bidrag til forskningen i Rembrandt.


Kristeligt dagblad

d. 15. dec. 2010

af

af

Doris Ottesen

d. 15. dec. 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 10 (2011)

af

af

Knud Munck

Årg. 101, nr. 10 (2011)Informationer og udgaver